Tyson Fury novi je svjetski prvak po WBC verziji nakon što je nokautirao sada bivšeg prvaka Deontaya Wildera u revanšu kojeg je čekao svijet.

Sudac je prekinuo dvoboj nakon što je kut Wildera tražio prekid, odnosno njegov trener je bacio ručnik u ring vidjevši da njegov borac prima previše udaraca i da se uopće ne brani. Fury je doslovno uništavao neprepoznatljivog svjetskog prvaka, na što je trener odlučio sačuvati svog štićenika.

Wilder želio izaći "na štitu"

"Volio bih da me je moj kut pustio da napustim ring na štitu, a ne da prekinu meč", rekao je Wilder nakon dvoboja. 

Fury je nakon meča također ostao skroman, te je čestitao bivšem prvaku. 

"Deontay je veliki šampion i ponovno će biti prvak. Ali trenutno mogu samo reći da se kralj vratio na svoje prijestolje", kazao je Fury, a potom već tradicionalno zapjevao. 

Wilderov kut baca ručnik

Fury pozitivno šokirao svijet svojim nastupom

Britanac je šokirao boksački svijet svojim stilom u ovom meču. Bio je najavljivao agresivan boks, no nitko nije očekivao ovakvu dominaciju, ovakvu agresivnost prema čovjeku za kojeg se vjerovalo da ima najjači udarac na svijetu. 

Wilder je kolko-tolko bio konkurentan u prve dvije runde, no potom su četiri iduće otišle na stranu Furyja, da bi u petoj kut američkog borca odlučio da je vidio dovoljno. Do tog trenutka Fury je dva puta rušio Amerikanca.

Anketa

Tko bi slavio u meču Fury - Joshua?

  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Velika Britanija drži sve teškaške pojaseve

Fury je po prvi put u svojoj karijeri osvojio titulu WBC prvaka. Kada je prije malo više od četiri godine šokirao svijet i pobijedio Vladimira Klička uzeo je pojaseve po WBA, IBF, WBO i IBO verziji, koje je potom izgubio zbog neaktivnosti i problema u osobnom životu. 

Wilder je držao pojas prvaka punih pet godina, a sada je doživio prvi poraz u svojoj karijeri nakon 44 borbe, 42 pobjede i jednog neriješenog rezultata (prvi meč s Furyjem). 

Velika Britanija sada u svom vlasništvu ima sve pojaseve prvaka teške kategorije. Fury ima jedan, a Anthony Joshua preostala četiri. Mnogi sada žele vidjeti okršaj ove dvojice boraca za titulu apsolutnog prvaka svijeta.  

Fury lizao krv s Wildera

Fury otpjevao hit nakon meča

TIJEK MEČA

1. runda: Sjajna prva runda! Wilder je prvi otvorio udarcem desnicom, a nakon toga je Fury uzvratio s nekoliko napada. Blaga prednost Furyju nakon prve runde. 

2. runda: I druga runda nije razočarala. Obojica su ispalili nekoliko odličnih udaraca, Wilder je možda imao dva značajnija udarca, Fury je na samom kraju iskoristio promašaj Amerikanca. Tijesna runda.

3. runda: Velika runda za Furyja! Sudac je brojao Wilderu 30-ak sekundi prije kraja kada je udarcem u lijevo uho Fury bacio Amerikanca na pod. 

4. runda: Još jedna runda za Furyja. Kako sada stvari stoje Britanac lakoćom uzima pobjedu u ovom dvoboju. 

5. runda: Wilder je preživio rundu. Fury je bio na pragu pobjede. Ponovno se brojalo prvaku, koji izgleda kao da je gotov. 

6. runda: Wilder i dalje izgleda loše. Sudac ga pomno promatra i traži znakove nemoći kako bi prekinuo meč. Fury je daleko bolji, čvršći, jači.

7. runda: KRAJ! Fury je nokautirao Wildera i novi je svjetski prvak po WBC verziji!