FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kralj cigana napravio pravi šou

VIDEO: Kakav revanš! Tyson Fury demolirao Deontaya Wildera i postao novi svjetski prvak

Tyson Fury novi je svjetski prvak po WBC verziji nakon što je u 7. rundi nokautirao Deontaya Wildera.

Tyson Fury nokautirao Wildera (Foto: GOL.hr)

Tyson Fury novi je svjetski prvak po WBC verziji nakon što je nokautirao sada bivšeg prvaka Deontaya Wildera u revanšu kojeg je čekao svijet.

Sudac je prekinuo dvoboj nakon što je kut Wildera tražio prekid, odnosno njegov trener je bacio ručnik u ring vidjevši da njegov borac prima previše udaraca i da se uopće ne brani. Fury je doslovno uništavao neprepoznatljivog svjetskog prvaka, na što je trener odlučio sačuvati svog štićenika.

gol expired Morao u bolnicu: Wilder razočaran odlukom svog kuta, dao je naslutiti da nešto nije bilo u redu s njim divider

Wilder želio izaći "na štitu"

"Volio bih da me je moj kut pustio da napustim ring na štitu, a ne da prekinu meč", rekao je Wilder nakon dvoboja. 

Fury je nakon meča također ostao skroman, te je čestitao bivšem prvaku. 

"Deontay je veliki šampion i ponovno će biti prvak. Ali trenutno mogu samo reći da se kralj vratio na svoje prijestolje", kazao je Fury, a potom već tradicionalno zapjevao. 

Wilderov kut baca ručnik

Fury pozitivno šokirao svijet svojim nastupom

Britanac je šokirao boksački svijet svojim stilom u ovom meču. Bio je najavljivao agresivan boks, no nitko nije očekivao ovakvu dominaciju, ovakvu agresivnost prema čovjeku za kojeg se vjerovalo da ima najjači udarac na svijetu. 

Wilder je kolko-tolko bio konkurentan u prve dvije runde, no potom su četiri iduće otišle na stranu Furyja, da bi u petoj kut američkog borca odlučio da je vidio dovoljno. Do tog trenutka Fury je dva puta rušio Amerikanca.

gol expired Fury ispunio obećanje: Poslušajte kako je sjajno otpjevao legendarni hit divider

Tko bi slavio u meču Fury - Joshua?

Ukupno glasova:

Velika Britanija drži sve teškaške pojaseve

Fury je po prvi put u svojoj karijeri osvojio titulu WBC prvaka. Kada je prije malo više od četiri godine šokirao svijet i pobijedio Vladimira Klička uzeo je pojaseve po WBA, IBF, WBO i IBO verziji, koje je potom izgubio zbog neaktivnosti i problema u osobnom životu. 

Wilder je držao pojas prvaka punih pet godina, a sada je doživio prvi poraz u svojoj karijeri nakon 44 borbe, 42 pobjede i jednog neriješenog rezultata (prvi meč s Furyjem). 

Velika Britanija sada u svom vlasništvu ima sve pojaseve prvaka teške kategorije. Fury ima jedan, a Anthony Joshua preostala četiri. Mnogi sada žele vidjeti okršaj ove dvojice boraca za titulu apsolutnog prvaka svijeta.  

gol expired Najbizarniji trenutak meča Fury - Wilder: Je li ludi "Kralj Cigana" polizao krv s vrata bivšeg prvaka? divider

Fury lizao krv s Wildera

Fury otpjevao hit nakon meča

TIJEK MEČA

1. runda: Sjajna prva runda! Wilder je prvi otvorio udarcem desnicom, a nakon toga je Fury uzvratio s nekoliko napada. Blaga prednost Furyju nakon prve runde. 

2. runda: I druga runda nije razočarala. Obojica su ispalili nekoliko odličnih udaraca, Wilder je možda imao dva značajnija udarca, Fury je na samom kraju iskoristio promašaj Amerikanca. Tijesna runda.

3. runda: Velika runda za Furyja! Sudac je brojao Wilderu 30-ak sekundi prije kraja kada je udarcem u lijevo uho Fury bacio Amerikanca na pod. 

4. runda: Još jedna runda za Furyja. Kako sada stvari stoje Britanac lakoćom uzima pobjedu u ovom dvoboju. 

5. runda: Wilder je preživio rundu. Fury je bio na pragu pobjede. Ponovno se brojalo prvaku, koji izgleda kao da je gotov. 

6. runda: Wilder i dalje izgleda loše. Sudac ga pomno promatra i traži znakove nemoći kako bi prekinuo meč. Fury je daleko bolji, čvršći, jači.

7. runda: KRAJ! Fury je nokautirao Wildera i novi je svjetski prvak po WBC verziji!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider