FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Luda atmosfera u Rotterdamu

Mandžo digao na noge publiku: Kada je hrvatski borac nokautirao suca, nastala je ludnica

Oko 2,5 tisuće hrvatskih navijača bodrilo je Antonija Plazibata u meču za naslov prvaka u teškoj kategoriji organizacije GLORY u Rotterdamu.

Mario Mandžukić (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Hrvatski kick-boksački borac Antonio Plazibat nije uspio postati privremeni teškaški prvak organizacije GLORY na večeri Collision 5. Stasiti Solinjanin izgubio je od nigerijsko-nizozemskog borca Kevina Tariqa Osara.

Plazibat je imao sjajnu podršku hrvatskih navijača u rotterdamskoj dvorani Ahoy.
Podršku su mu došli dati i Mario Mandžukić, Ivica Olić i Dražen Ladić, bivši proslavljeni reprezentativci i trenutačni članovi stožera hrvatske nogometne reprezentacije, koju u nedjelju očekuje okršaj sa Španjolskom u finalu Lige nacija na legendarnom De Kuipu u Rotterdamu.

Antonio Plazibat udara suca VIDEO Bizarna situacija na meču Plazibata, naš borac zamalo uspavao suca! divider

Na čelu HNS-ove delegacije bio je predsjednik Marijan Kustić i dopredsjednik Damir Mišković, a na spektakularnom borilačkom eventu pojavila se i većina članova Izvršnog odbora.

U preliminarnom dijelu programa nastupio je još jedan hrvatski borac Andrej Kedveš, koji je bio bolje sreće. U debiju na GLORY-ju jednoglasnom sudačkom ocjenom pobijedio je Britanca Mareksa Pelcisa u lakoj kategoriji.

Kada je Plazibat izašao u ring, dvorana je proključala. Od 7 tisuća gledatelja Hrvata je bilo barem trećinu. Bila je to prava nogometna atmosfera, prava ludnica.

Još prije meča hrvatski navijači digli su se na noge kada je u kadru na velikom semaforu osvanuo Mario Mandžukić.

"Mandžo, Mandžo...", zagrmjelo je dvoranom, pa potom: "Plaza, Plaza..."
U tom trenutku moglo se vidjeti da dvoranom dominiraju hrvatski navijači. Plazibat je krenuo solidno, no Osaro je ubrzo preuzeo inicijativu i nije popuštao do posljednje runde.

Meč Antonija Plazibata i Tariqa Osara u Rotterdamu - 11 FOTO Kakva ekipa u Ahoy Areni: Mandžukić, Modrićev otac, delegacija HNS-a i tisuće žestokih hrvatskih navijača divider

Najveći show u dvorani nastao je kada je Plazibat na kraju druge runde nenamjerno nokautirao suca, koji je nakon gonga uskočio između boraca i popio snažan udarac. Pao je na pod s razbijenim.nosom, nije se mogao brzo oporaviti pa je uskočila zamjena.

Plazibat je izbacio iz igre suca, ali nije mogao protiv Nigerijca. Već nakon druge runde bilo je jasno u kojem smjeru ide meč, da bi lako mogao završiti nokautom, odnosno prekidom. Vidjelo se da Plazibat ima problema s lijevim rukom, a nakon meča je otkrio da mu je pukla kost. Plazibat se hrabro borio i s ozljedom, no Osaro je bio bolji, zadavao je jače udarce i rasplet u petoj rundi nikoga nije iznenadio.

Plazibat je bio vidno iscrpljen i uslijedio je klasični nokaut. Boljem treba čestitati, a tako se ponijela i hrvatska publika. Osaro je na kraju dobio pljesak većine prisutnih, jednako kao i hrvatski borac.

Antonio Plazibat Plazibat se junački borio s puknutom rukom: ''Slomljena je, žao mi je što sam vas razočarao'' divider

"Ekipa, hvala vam na podršci. Ne znam što da kažem , to je sport. Jebiga, moja pogreška, volim vas", kazao je Plazibat, koji je otkrio da se nastavio boriti sa slomljenom rukom i dobio ovacije hrvatskih navijača.

"Nema izlike, izgubio sam.meč. Osjećao sam veliku bol u ramenu, no dao sam sve od sebe i nastavio se boriti", pojasnio je Plazibat na presici.

Bit će još šansi za Solinjanina, treba nastaviti raditi i vjerovati. Nadajmo se da će Vatreni u nedjelju navečer slaviti i razveseliti brojne hrvatske navijače koji će dobrano napuniti De Kuip. Očekuje ih se dvadesetak tisuća i sigurno će napraviti sjajnu atmosferu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider