FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PORAZ U MEČU KARIJERE

Kakav šok u Rotterdamu! Osaro izdominirao Plazibata i slavio prekidom u posljednjoj rundi

Antonio Plazibat poražen je u glavnoj borbi Glory Collison 5 priredbe, čime je Tariq Osaro postao privremeni Gloryjev prvak teške kategorije.

Antonio Plazibat (Foto: Profimedia)

Nažalost, u najvažnijem i najvećem meču svoje karijere, Antonio Plazibat poražen je od Tariqa Osara prekidom u petoj rundi.

Meč Antonija Plazibata i Tariqa Osara u Rotterdamu - 11 FOTO Kakva ekipa u Ahoy Areni: Mandžukić, Modrićev otac, delegacija HNS-a i tisuće žestokih hrvatskih navijača divider

No, hrvatski borac je odradio izuzetno loš meč te su Nigerijcu pripale sve runde prije toga, čime je uvjerljivo došao do ovog trijumfa i to pred nekoliko tisuća hrvatskih navijača.

Plazibat već od početka nije bio pravi

Već sam početak ovog meča nas je iznenadio, budući da Plazibat nije krenuo žestoko u svom stilu, nego je odlučio čekati Osara, inače poznatog po ne baš najboljoj kondiciji. No, mora se odmah priznati kako se Nigerijac za meč života pripremao upravo kako se za takav meč i treba, bio je bolji nego ikad.

Kedveš protiv Pelcisa Andrej Kedveš odradio fenomenalnu borbu i pobjedom debitirao u Glory Kickboxing organizaciji divider

S druge strane, Plazibat je već u prvoj rundi imao problema. Pokušavao je, ali puno i promašivao, dok je njegov timski kolega sve pravovremeno kažnjavao. Napravio je nešto Plazibat pred kraj prve runde, no sama završnica ipak pripada njegovom protivniku, time i runda.

Plazibat je drugu dionicu otvorio serijom snažnih udaraca koji nisu pronašli svoj cilj, dok je Osaro pogađao ne baš snažno, ali svakako značajno. Jako je dobro kontrirao te tako uzeo i drugu rundu, budući da Plazibat nikako nije mogao pronaći kombinaciju, ali niti potreban kut udarca.

Brzo je postalo jasno da ovo nije pravi Antonio

U trećoj rundi bilo je jasno da s Plazibatom nešto nije u redu, posebno jer je često radio grimase, a lijevu ruku minimalno koristio. Osaro se promijenio strategiju i počeo je taktički pogađati te izbjegavati bilo kakvu razmjenu u kojoj bi Plazibat pogodio neku od svojih bombi. Radio je to uz odlično kretanje te je zadržavao svježinu.

Antonio Plazibat udara suca VIDEO Bizarna situacija na meču Plazibata, naš borac zamalo uspavao suca! divider

Nije hrvatski borac ništa napravio niti u četvrtoj rundi, nego je Osaro zapravo još bolje koristio svoju taktiku. Ono što mu je išlo dobro i vodilo ga pobjedi ne treba nikako mijenjati, posebno jer se vidjelo da s druge strane nema pravog Plazibata.

Pokušao je Antonio nešto u posljednjoj rundi, no bili su to udarci koji su ga dodatno potrošili. Osjetio je to Osaro pa se odvažio na napad, a nakon serija udaraca Plazibat je pao na pod te je odlučio kako se neće ustati. Do kraja je preostala otprilike jedna minuta i to je jednostavno bilo to.

Nije morao prihvatiti meč, ali ponio se šampionski

Nigerijac je savladao Plazibata u najvažnijem meču njegovog života, ali meču koji nije morao prihvatiti. No, to nije njegov stil, Plazibat govori kako za biti najbolji mora pobijediti svakoga i bilo kad. Ovog puta to nije uspio pa će se za titulu protiv Rica Verhoevena boriti Osaro. 

Plazibatu preostaje oporaviti se i onda se vratiti tu gdje je bio prije ovog meča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider