FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
mma svijet o njemu bruji

Može li itko zaustaviti novu UFC-ovu senzaciju? "Cormier je uvjeren da će biti dvostruki prvak"

Kamzat Čimaev nova je velika zvijezda na koju se oslanja UFC nakon odlaska Conora McGregora u mirovinu.

Kamzat Čimaev nova je UFC-ova senzacija koja je u razmaku od svega 66 dana upisala tri pobjede i oborila rekord organizacije. Riječ je o borcu koji se bori u srednjoj i velter-kategoriji, a dolazi iz Švedske iako je rođen u Čečeniji.

O njemu i njegovu strelovitom usponu i popularnosti govore Dražen Forgač i Zelg Galešić, stručni gosti u MMA emisiji Lucky Punch, koju uređuje i vodi reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban.

Daniel Cormier, bivši prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji, rekao je nakon posljednje Čimaeve pobjede da će taj mladić iduće godine biti prvak srednje kategorije i veltera.

gol expired Nakon brutalnog nokauta Čimaev je dokazao da je velika zvijezda i najveći mamac za fanove divider

Forgač i Galešić slažu se u tome da je 26-godišnji potencijalna nova "zlatna koka" UFC-a, ali isto tako staju na loptu i smatraju da ga trenutačno mediji previše "pumpaju" jer u obje kategorije u kojima nastupa ima jako puno opasnih boraca s kojima se tek treba boriti.

"Čimaev me impresionirao. Pokazao je sve. Pokazao je vrhunski parter, vrhunski grappling i sada u posljednjoj borbi čvrstoću, brzinu i preciznost udarca. Dečko na kojeg treba paziti, a bih li ga gurao u borbu za naslov prvaka? Ne. Tu su Covington, Woodley, Usman... To su dečki koji znaju hrvati, znaju blokirati, a i opasni su u stojci", smatra Galešić.

gol expired Kako je nova UFC senzacija hvatala McGregora: "Nitko nije znao tko sam, htio sam ga prebiti" divider

"To je ta nova 'zlatna koka' na koju UFC računa, ali ne znam kako će se snaći u toj poziciji. Sjajno je krenuo u svoju karijeru, ali mislim da bi trebali malo usporiti. Ima opasnih igrača koji mu mogu pomrsiti račune", smatra Forgač.

Recimo da Čimaev u tri meča u UFC-u nije primio nijedan čisti udarac. Jedina tri pokušaja udarca je blokirao...

Kamzat Čimaev Poput tornada zaludio MMA svijet: UFC dobio novu zlatnu koku? "Ja nisam McGregor" divider

UFC-ova senzacija Čimaev jednim udarcem brutalno završio trećeg suparnika u 66 dana

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider