FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
stigao u irsku, ali...

Kako je nova UFC senzacija hvatala McGregora: "Nitko nije znao tko sam, htio sam ga prebiti"

Kamzat Čimaev još je bio nepoznat MMA borac kada se pokušao obračunati s velikom zvijezdom McGregorom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kamzat Čimaev nova je UFC senzacija. UFC karijeru počeo je s dvije dominantne pobjede, a zbog njegovih vještina, ali i karizme ne prestaje se pričati o tom švedskom borcu rođenom u Dagestanu.

Čimaev je tako (zasad) drugi najpopularniji UFC borac rodom iz Dagestana, odmah iza Khabiba Nurmagomedova. Kao i mnogi sunarodnjaci, emotivno je proživio njegovu borbu protiv Connora McGregora - toliko da je htio uzeti stvar u svoje ruke.

"U to vrijeme bio sam amater ili sam imao možda jednu profesionalnu borbu. Bilo je to vrijeme kad je uvrijedio Khabiba i kad je ružno govorio o Zubairi Tukhugovu. Također je govorio o nekom dečku iz Čečenije kojeg je nokautirao na sparingu. U to vrijeme nitko nije znao tko sam ja, ali moj je um ludovao. Kako zapravo živim blizu njega, rekao sam da bih mogao nešto napraviti. Razmišljao sam uhvatiti ga na ulici ili u dvorani i prebiti ga. To je bilo ono što je zaslužio", ispričao je, prenosi Fightsite.

gol expired Kakav "majstor": Zabio golčinu iz slobodnjaka pa izvadio pe*is usred TV prijenosa divider

To na kraju nije ostalo samo ideja. Naime, Khamzat je odlučio otputovati u Dublin te otići u SBG dvoranu trenirati, s ciljem da dobije priliku završiti jedan na jedan s McGregorom. Namjera mu je bila u tom trenutku pokazati zašto je uistinu došao tamo, odnosno htio se obračunati s najpopularnijim borcem na svijetu. Ipak, dogodilo se nešto što nije očekivao i za što niti danas nema odgovor gdje je bio problem. Naime, u Irsku je sletio, ali zračnu luku nije napustio.

"Otputovao sam u Irsku i sletio sam na aerodrom. Dok sam čekao, kratko su me zaustavili, ali onda su me pustili dalje. Krenuo sam van i kad sam htio izaći s aerodroma, zaustavili su me još jednom. Tog puta radilo se o momcima u uniformi. Mislim da su u pitanju bile specijalne postrojbe. Uhvatili su me i rekli da ne mogu nikamo. U to vrijeme moj je engleski bio jako loš i zapravo nisam znao što žele. Na kraju su me odveli u policijsku postaju i zadržali me tamo osam sati", rekao je Khamzat te nastavio o tome što se onda dogodilo:

"Nije bilo nikakvog ispitivanja, samo su me držali u ćeliji. Čekao sam otprilike osam ili devet sati, za to vrijeme radio sam trbušnjake i sklekove. Nisu mi donijeli niti bilo kakvu hranu. Onda su samo došli i rekli mi da se moram vratiti u Švedsku. Odveli su me na aerodrom, gdje me čekao avion koji me odvezao kući."

gol expired Pojavio se video brutalne tučnjave dviju najvećih navijačkih skupina Srbije divider

Još uvijek žali što nije uspio u svojoj namjeri te se nada kako će se jednog dana sresti s McGregorom. No ovog puta zanima ga samo susret u UFC-ovu Octagonu, unutar kojeg je već najavio kako namjerava poharati dvije divizije, i to što prije.

"Iskreno, htio sam ga prebiti. Mnogi su mislili da dolazim pomoći mu u pripremama za Khabiba, a ja sam tamo išao obraniti čast i ponos svog naroda, išao sam tamo za sve nas. Da se to nije dogodilo, odnosno da sam dobio priliku doći do njega, ne znam što bih napravio, možda bih nešto bacio na njega. U svakom slučaju, bio sam spreman na sve", otkrio je Chimaev, kojem je za karijeru svakako bolje što u svojoj namjeri nije uspio.

Nakon što je na Fight Islandu ostvario dvije pobjede u samo deset dana razmaka, čini se da bismo ovog borca mogli ponovno gledati već idućeg mjeseca, odnosno 15. kolovoza na priredbi UFC 252. Dana White već mu je obećao da će mu tamo pokušati pronaći mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider