FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
najdominantnija runda ikad?

Zvijezda je rođena: U drugoj borbi oborio rekord UFC-a, a potom oduševio MMA svijet svojim izjavama

UFC je dobio novu senzaciju u svom rosteru, a njegovo ime je Kazmat Čimaev.

Čimaev udaraca McKeea (Foto: GOL.hr)

Na otvaranju glavnog programa UFC on ESPN na otoku Yasu u Abu Dhabiju vidjeli smo možda i budućeg UFC prvaka velter kategorije. Šveđanin Kamzat Čimaev, inače rođen u Čečeniji, nova je zvijezda najpoznatije MMA organizacije, a to mu je pošlo za rukom u svega 10-ak dana.

On je prije 10 dana debitirao u UFC-u i na impresivan način slavio protiv Johna Phillipsa gušenjem u drugoj rundi. Samo tjedan dana kasnije Čimaev je postigao dogovor da nastupi i na ovom cardu, ali ovog puta u sklopu glavnog programa protiv Rhysa McKeea. I ponovno nije razočarao...

Whittaker pobijedio Tilla Whittaker se vratio velikom pobjedom, od UFC-a se oprostile dvije velike brazilske legende, Werdum oduševio za kraj divider

Recimo da je Čimaev najprije postao UFC-ov rekorder kada je razmak između dvije borbe u pitanju. Nitko se u tako kratkom razmaku nije našao dva puta na programu, a 26-godišnjem Čimaevu su za to trebale svega dvije borbe u najpoznatijoj organizaciji.

Ovaj velteraš je kao i u prvoj borbi izdominirao svog suparnika i riješio ga za malo više od tri minute. Čim je sudac dao znak za početak borbe Čimaev je uputio jedan udarac, srušio McKeea na tlo i krenula je makljaža.

McKee nije uputio nijedan jedini udarac tijekom cijele prve runde, koju je sudac prekinuo nakon što je McKee pretrpio preko 60 udaraca. Bila je to možda i najdominantnija runda jednog borca na glavnom programu bilo kojeg UFC-ovog eventa.

Nakon borbe uslijedio je video intervju s Čimaevom koji je također oduševio MMA fanove i zbog kojeg je sigurno dobio novu vojsku sljedbenika. Upitao ga je Dan Hardy s čim bi se htio i kada ponovno tući:

"Može danas. Može za sat vremena. Koliko boraca ima u mojoj diviziji? Sve ću ih prebiti. Cilj su dva, tri pojasa preko ramena", kazao je između ostalog Čimaev.

Momak svojom dominacijom u parteru uistinu podsjeća na Khabiba Nurmagomedova, najdominantnijeg borca današnjice, dok njegove udaračke vještine u stand upu tek trebamo vidjeti. U svakom slučaju velter kategorija, koja je ionako natrpana sjajnim borcima, dobila je još jednu veliku zvijedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider