FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl sa sedam borbi

Whittaker se vratio velikom pobjedom, od UFC-a se oprostile dvije velike brazilske legende, Werdum oduševio za kraj

Na Abu Dhabijevom otoku Yasu održan je posljednji UFC-ov event ovog mjeseca nakon čega se karavana vraća u Las Vegas.

Whittaker pobijedio Tilla (Foto: GOL.hr)

* Snimke ostalih borbi s glavnog programa objavit ćemo uskoro. 

Robert Whittaker jednoglasnom je sudačkom odlukom slavio nakon pet rundi u glavnoj borbi UFC on ESPN večeri u Abu Dhabiju protiv Britanca Darrena Tilla

Australac se vratio nakon poraza i gubitka titule srednje kategorije od Israela Adesanye i odradio sjajan dvoboj protiv opasnog Tilla.  

Svi suci su u konačnici dali tri runde Whittakeru i čak dvije Tillu, no nekako ostaje dojam da je ova druga runda za Britanca prilično nategnuta bila. Whittaker je bio uzdrman u prvoj rundi, no nakon toga vratio se spektakularno u drugoj i ispalio preko 40 udaraca koji su odsjeli na licu i tijelu Tilla. 

Uslijedile su tri izjednačenije runde nakon toga, no sve su, po našem mišljenju, otišle na stranu Whittakera. Australac nakon meča i 21. pobjede u karijeri nije želio nikoga prozivati i govoriti o imenima, ali je najavio da će se vratiti u dvoranu i zajedno sa svojim trenerima raditi prema ostvarenju jednog sna. 

Za Tilla je ovo veliki udarac u ambicijama da dođe do Israela Adesanye, UFC prvaka, iako ga je ovaj prozvao na društvenim mrežama odmah nakon poraza.

"Prelijepo udaranje Tilla. I dalje se želim boriti s njim u bliskoj budućnosti. Ostani pri vrhu", napisao je Adesanya. 

Rua još jednom tijesnom odlukom slavio u trilogiji protiv Minotauroa

U sunaslovnoj borbi večeri Mauricio Rua pobijedio je Antonia Rogeria Nogueiru podijeljenom sudačkom odlukom u njihovom trećem međusobnom ogledu. Bio je to dvoboj dviju MMA legendi i treća pobjeda Rue. 

Nažalost, bila je to posljednja borba za Lil Noga koji je nakon meča rekao da se  povlači u sportsku mirovinu, što i nije bilo toliko neočekivano s obzirom na njegove 44 godine. Nogueira je u karijeri upisao 23 pobjede i 10 poraza, a zlatno doba karijere bilo je prije 15-ak godina kada je slavio protiv Alistaira Overeema i Dana Hendersona. 

Rua je pak najavio da će se prvo nekoliko dana odmoriti, a onda odlučiti koji su njegovi daljnji korac i u karijeri. Njemu je 38 godina i nema namjeru još otići u mirovinu. Upisao je 27. pobjedu, a u karijeri ima i 11 poraza. 

POBJEDA MAURICIA RUE

Spektakularnim potezom legendarni Werdum se oprostio

Fabricio Werdum velikom se pobjedom i u stilu oprostio od UFC-a! On je u svojoj posljednjoj borbi pod ugovorom u UFC-u slavio protiv bivšeg izazivača u poluteškoj kategoriji i debitanta u teškoj - Alexandera Gustafssona

Bivši prvak teške kategorije odveo je Gustafssona u parter i tamo pokazao zašto je jedan od najboljih majstora jiu-jitse. Pokušao je ugurati ruku pod vrat Šveđaninu, no nakon što se ovaj obranio Werdum je omotao nogu oko njega i počeo izvlačiti lijevu ruku. 

Nakon nekog vremena u tome je i uspio, a Gustafsson je odmah tapkao. Nakon točno polovice prve runde Werdum je upisao posljednju pobjedu svoje karijere u UFC-u, dok je Šveđanin upisao poraz u debitantskom nastupu u teškoj kategoriji. 

Podsjetimo da je Werdum uoči ove borbe rekao da je ovo njegova posljednja pod ugovorom u UFC-u i da je za njega ovo kraj puta u napoznatijoj MMA organizaciji. 

Bila je to 24. pobjeda u karijeri za legendarnog 42-godišnjeg Brazilca, koji je u njoj upisao veličanstvene pobjede protiv Alistaira Overeema, Fedora Emelianenka, Marka Hunta, Caina Velasqueza i brojnih drugih velikana.

POBJEDA FABRICIA WERDUMA

Rekordno gušenje Paula Craiga

Vrlo impresivnu pobjedu upisao je škotski poluteškaš Paul Craig koji je u prvoj rundi s leđima na podu ugušio Gadzimurada Antigulova. Škot se neočekivano vrlo brzo našao na podu u nezavidnom položaju, no iskoristio ga je na najbolji mogući način. 

Odmah je noge opleo oko vrata i ramena svog suparnika i nakon nekoliko pokušaja konačno uhvatio grip i počeo stiskati. Nakon nekoliko sekundi Antigulov je počeo tapkati. 

Bio je to njegov peti "submission" u karijeri u poluteškoj kategoriji, čime se izjednačio s Jonom Jonesom i još nekolicinom poluteškaša kao rekord divizije kada su prekidi u pitanju. 

POBJEDA CRAIGA

Zvijezda je rođena

Na otvaranju glavnog programa vidjeli smo novu veliku, nadolazeću UFC zvijezdu Kamzata Čimaeva, koji je za svega tri minute slavio protiv debitanta Rhysa McKeea. 

Napravio je to na vrlo dominantan način, te pritom nije dozvolio suparniku ni da uputio ijedan udarac u njegovom smjeru. U konačnici omjer udaraca u meču: 68-0!

Čimaev je ovom borbom ušao u povijest UFC-a kao borac koji je imao najkraću stanku između dva nastupa. On je nastupio prije svega 10 dana na još jednom Fight Island eventu u Abu Dhabiju i tada mu je trebalo vrlo malo da uništi svog suparnika. 

Nakon meča i pobjede protiv McKeea Šveđanin je izjavio da će razbiti sve borce u njegovoj diviziji, te da mu je cilj osvojiti dva ili tri pojasa prvaka. 

POBJEDA ČIMAEVA

Uskoro opširnije...

UFC on ESPN, Till vs Whittaker:

Robert Whittaker pobijedio Darrena Tilla (jednoglasna sudačka odluka)

Maurcio Rua pobijedio Antonia Rogeria Nogueiru (podijeljena sudačka odluka)

Fabricio Werdum pobijedio Alexandera Gustafssona (poluga na ruci, 1. runda)

Carla Esparza pobjedila Marinu Rodriguez (podijeljena sudačka odluka)

Paul Craig pobijedio Gadzimurada Antigulova (gušenje prva runda)

Alex Oliveira pobijedio Petera Sobottu (jednoglasna sudačka odluka)

Kamzat Čimaev pobijedio Rhysa McKeea (tehnički nokaut, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider