FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"drago mi je da se više ne borim"

Predstavljamo novu UFC zvijezdu predodređenu za prvaka: "Lik je poseban. Živi u prikolici sa psom"

Jimmy Crute nova je zvijezda UFC-a koja je od četvrte godine predodređena da bude prvak.

Prošlog vikenda održan je UFC Fight Island 6, na kojem smo svjedočili brutalnom nokautu možda i budućeg prvaka poluteške kategorije. Njegovo ime je Jimmy Crute, a Australcu su svega 24 godine.

On je slavio protiv Modestasa Bukauskasa nokautom već u prvoj rundi. Nakon pokušaja napada Litavca Crute je pogodio čisti direkt desnom rukom u suparnikovu bradu i nakon toga s još nekoliko popratnih udaraca dovršio posao na tlu. Bila je to njegova 12. pobjeda u karijeri i čak osma u prvoj rundi.

Tko će pobijediti u okršaju Khabiba i Gaethjea?

Ukupno glasova:

Odmah nakon pobjede je preskočio kavez i otrčao do stola za kojim je sjedio UFC-ov predsjednik Dana White, zajedno sa svojom novom "zlatnom kokom" - Kamzatom Čimaevim. White je bio vidno oduševljen viđenim, a to je i potvrdio nakon eventa kada mu je dao bonus za nokaut večeri.

Crute je u karijeri doživio jedan jedini poraz i to protiv iskusnog Miše Cirkunova u rujnu prošle godine, koji mu je složio "peruansku kravatu" i natjerao ga na predaju. U preostalih pet borbi pod okriljem UFC-a Crute je upisao isto toliko pobjeda od čega su četiri stigle u prvoj rundi.

gol expired Delija za fanove prognozirao ishode UFC 254 eventa: "Gaethje bi mogao biti taj, ali..." divider

Mladom Australcu su tek 24 godine i pred njim je, ako je suditi prema dosadašnjim dvobojima, svjetla budućnost. S tim se slažu u stručni komentatori Nove TV, proslavljeni hrvatski borac i bivši UFC-ovac Igor Pokrajac, te također bivši borac i vrlo uspješni trener danas Zelg Galešić.

"On je uzdanica poznatog australskog MMA borca Sama Greca. Zanimljivo, njegova oba roditelja dolaze iz boksa. S četiri godine je počeo trenirati karate, s osam godina judo, s 11 jiu-jitsu, a već se s 12 natjecao u amaterskom MMA-u, te je s 19 upisao profesionalni debi i odmah postao prvak jedne australske promocije", otkriva Pokrajac.

Da je poseban lik dokazuje i njegov životni stil. Naime, Crute živi u kamp prikolici sa psom, jer, kako sam kaže, "ne da mu se plaćati račune, a i pas mi jede više nego žena".

gol expired Dramatično na vaganju: Khabib trebao ručnik, izgledao je ispijeno i pridržavao se prilikom penjanja na vagu divider

"Neće više živjeti u kamp prikolici. Sad je mlada zvijezda UFC-a u koji je ušao s nepune 22 godine. Trenutno je na 5-1 u tako teškoj diviziji. On je budućnost kategorije. Očito je isprogramiran još od djetinjstva da bude tu gdje danas jest. To se vidi po ovome što je Igor rekao, jer su učenjem svih spomenutih vještina pokrili sve što je potrebno za jednog kompletnog borca. To je ta nova generacija koja sad dolazi, a meni je drago da sam u penziji već odavno, jer mi se neda dijeliti oktogon s takvim momcima", kazao je drugi stručni komentator Nove TV Zelg Galešić.

Jimmy Crute je nakon pobjede prozvao Nikitu Kriljova, osmorangiranog UFC borca poluteške kategorije, koji je u posljednjem meču ugasio "train hype" pod imenom Johnny Walker.

Pogledajte novi Lucky Punch: Može li Gaethje napokon skinuti Khabiba?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider