FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sjajna priredba

Nakon dvije godine izbivanja iz kaveza Brian Ortega razbio Zombija i dobio novu priliku uzeti pojas prvaka

Brian Ortega slavio je u glavnoj borbi UFC Fight Nighta u Abu Dhabiju.

UFC Fight Night (Foto: GOL.hr)

Brian Ortega slavio je u glavnoj borbi UFC Fight Nighta u Abu Dhabiju i postao prvi izazivač za titulu prvaka u perolakoj kategoriji. On je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Chan Sung Junga.

Dvije godine nakon što je poražen od Maxa Hollowayja u borbi za naslov prvaka u pero kategoriji je prošlo od ove sjajne izvedbe protiv Junga. Ortega nije bio favorit u meču, no njegova izvedba oduševila je mnoge. 

Nije bilo atraktivnog završetka dvoboja, ali američki je borac odradio sjajan posao u svih pet rundi, te je dominantno, kod svih sudaca dobio pobjede u njima. 

Korejski Zombi nije pokazao zašto ga se smatralo favoritom u ovom dvoboju, ali ni zašto je jedan od najatraktivnijih boraca na UFC-ovom rosteru. On je u dosadašnjih osam borbi uvijek dobivao bonuse, prije svega zahvaljujući svojim nastupima, no ovoga bi puta to trebalo izostati. 

gol expired Je li on budući prvak poluteške? Zastrašujući Australac isporučio brutalan nokaut i oduševio UFC predsjednika divider

Ortega je ovom pobjedom zagarantirao novi napad na titulu prvaka koju više ne drži Holloway, već Australac makedonskih Alexander Volkanovski. Meč za titulu trebao bi se održati iduće godine. 

Andrade ispisala povijest

Jessica Andrade ispisala je povijest u sunaslovnoj borbi večeri u kojoj je slavila tehničkim nokautom protiv Katlyn Chookagian. Dogodilo se to u posljednjim sekundama prve runde, a pobjedom je Brazilka postala prva žena u UFC-ovoj povijesti koja je upisala slavlja u tri težinske kategorije. 

Andrade je pri izlasku iz jednog klična pronašla jetru svoje suparnice koja je napravila grimasu, uzmaknula prema drugom dijelu kaveza što je bio znak Brazilki da nastavi. 

Nakon što ju je oborila i krenula brzo udarati sudac je ubrzo nakon toga prekinuo meč. Intervju nakon pobjede vodio je Daniel Cormier, koji zna ponešto o udarcima u jetru... 

TEHNIČKI NOKAUT JESSICE ANDRADE

Australija će uskoro imati novog prvaka?

Brutalan nokaut vidjeli smo u poluteškoj kategoriji. Australac Jimmy Crute završio je u prvoj rundi Litavca Modestasa Bukauskasa, koji je u kavezu protiv opakog Australca izdržao svega dvije minute. 

Crute je iz kontre pogodio Bukauskasa u bradu, uzdrmao ga i nakon toga nije stao napadati. Uputio je još nekoliko udaraca od čega su dva bila čista, te je prislio suca da prekine borbu, odnosno spasi Litavca od težih posljedica. 

Bila je to njegova 11. pobjeda u karijeri u kojoj ima tek jedan poraz. Bolji je bio tek Miša Cirkunov, koji ga je pobijedio gušenjem prije malo više od godine dana.  

BRUTALAN NOKAUT JIMMYJA CRUTEA

James Krause slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom potiv Claudia Silve. Bila je to dominantna izvedba američkog borca koji je kod svih sudaca dobio sve tri runde 10-9. 

Bila mu je to 36. borba u profesionalnoj karijeri i 28. pobjeda nakon što je upisao poraz od Trevina Gliesa. 

Glavni program otvoren je dvobojem u perolakoj kategoriji, a pobjedu je odnio Jonathan Martinez. On je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Thomasa Almeide, koji se vratio u oktogon nakon više od dvije i pol godine izbivanja. 

Martinez je bio aktivniji, konkretniji, precizniji, jednom riječju bolji u sve tri runde od svog suparnika i zasluženo je upisao W protiv Almeide. 

Podsjetimo, u sunaslovnoj borbi večeri, rukavice su trebali ukrstiti neporaženi Francuz Ciryl Gane (6-0) i Hrvat Ante Delija (17-3) kojem bi ovo biti debitantski nastup u najjačoj svjetskoj borilačkoj organizaciji. Zbog Delijinih problema s ugovorom u PFL-u borba je otkazana. 

gol expired U posljednjim sekundama runde ispisala povijest, a pritom se poslužila Miočićevom provjerenom taktikom divider

UFC Fight Night:

Brian Ortega pobijedio Chan Sung Junga (jednoglasna sudačka odluka)

Ciryl Gane – Ante Delija (teška) otkazano

Jessicea Andrade pobjedila Katlyn Chookagian (tehnički nokaut, 1. runda)

Jimmy Crute pobijedio Modestasa Bukauskasa (nokaut, 1. runda)

James Krause pobijedio Claudia Silvu (jednoglasna sudačka odluka)

Jonathan Martinez pobijedio Thomasa Almeidu (jednoglasna sudačka odluka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider