FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
JAVIO SE SRAMOTNI WILDER

Filipu Hrgoviću svi žele oteti borbu karijere: Evo zašto se to neće dogoditi

Hrvatski boksač Filip Hrgović sljedeće godine boksa za svjetski IBF naslov.

Filip Hrgović s Marcelom Brozoovićem (Foto: Profimedia)

Nakon velikog boksačkog spektakla u Rijadu, dobili smo naznaku za nas još većeg. Filip Hrgović kroz nekoliko bi se mjeseci trebao boriti za svjetski boksački pojas IBF prvaka, jedne od četiri najveće boksačke federacije, a protivnik bi mu trebao biti Anthony Joshua.

Službeno bi to trebao biti pobjednik meča Tyson Fury – Oleksandr Usik, jer će pobjednik biti i IBF-ov prvak, a Hrgović je službeni izazivač broj 1. No, kao što znamo njih dvojica će ići u revanš te zbog toga odustati od jednog (IBF) od četiri pojasa koje će pobjednik tog meča imati u vlasništvu.

Hrga će se tako boriti s drugim na IBF-ovoj ljestvici, a to je Anthony Joshua koji je impresivno pobijedio Otta Wallina u glavnoj borbi meča u Rijadu. Borbu Hrgović – Joshua najavio je poznati boksački promotor Eddie Hearn koji je priznao kako je ipak bila dogovorena borba s Wilderom, ali nakon njegovog uvjerljivog poraza, ona više nam smisla.

"Imali smo tešku odluku između borbe za titulu i borbe protiv Wildera. Ovaj tjedan smo potpisali za Wildera, on je izgubio. Možda je to blagoslov, jer Joshua je boksač za titule. Dogodit će se borba Hrgovića protiv Joshue za svjetsku titulu, a on će po treći puta postati svjetski prvak'', najavio je Hearn iste večeri.

Joshua protiv Wallina Joshua protiv Wallina (Foto: Afp)

Sramotni Wilder i Zhang žele Joshuu

Nakon nekoliko dana oporavka i otriježnjena, javio se Wilder koji se pokušava vratiti u igru s Joshuom što bi pokvarilo Filipove planove za proljeće, možda već početak ožujka kada navodno Saudijci planiraju novi veliki spektakl.

''Ma oni zapravo ne žele tu borbu. Tog 9. ožujka još uvijek možemo vidjeti tu borbu, ali je oni ne žele. Vidjeli ste kako je sretan bio kad je vidio da sam izgubio. Navodno se želio umiroviti u slučaju moje pobjede'', ispalio je sramotni Amerikanac kojem se smije cijeli boksački svijet.

Javio se i Zhilei Zhang, boksač kojeg je Hrgović pobijedio u tijesnoj borbi te i on traži meč s Joshuom. Oba ta meča privukla bi veću pozornost i puno veći novac od borbe s Hrgovićem. Stvar je tržišta, dva ponajveća američkog i kineskog, i tu Hrgović nema nikakve šanse.

Eddie Hearn i Anthony Joshua Eddie Hearn i Anthony Joshua (Foto: Afp)

Hrgović je dio plana, može li ga pokvariti?

No, boksački stručnjaci ističu kako ništa ne bi ovaj put trebalo pokvariti planove hrvatskom boksaču. Razlog je jednostavan, Eddie Hearn za svog pulena želi IBF-ov pojas do kojeg može doći samo i jedino preko Hrgovića.

A taj pojas želi jer će tako brže i unosnije doći do borbe koju Joshua sanja nakon što je prije dvije godine izgubio svoje titule od Usika. Želi borbu za ujedinjenje svih titula protiv boljeg iz dvije ili tri borbe Furyja i Usika. Zapravo, najviše se Hearn i Joshua nadaju borbi sa sunarodnjakom Tysonom Furyjem koja bi donijela dosad neviđen novac te, prema njima, bile šlag na tortu cijele jedne boksačke ere.

''Sto posto Tyson Fury, ali usput ne izbjegavam Hrgovića. Borit ću se i protiv Hrgovića'', rekao je Britanac kad su ga pitali koga bi želio sljedećeg.

I zato mnogi smatraju kako će se Filip Hrgović uskoro sigurno boriti s Anthonyjem Joshuom, jer je dio većeg plana kojeg kuje Eddie Hearn. Pitanje je samo hoće li Hrvat pokvariti taj plan i zaustaviti bivšeg svjetskog prvaka.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider