FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Ima velike planove

VIDEO Upoznajte najboljeg hrvatskog amaterskog superteškaša: "Želim biti prvak svijeta"

Luka Pratljačić je svladao Marka Miluna i želi predstavljati Hrvatsku na OI u Parizu.

Luka Pratljačić je najbolji hrvatski amaterski superteškaš.

Boks je počeo trenirati 2009. godine, a njegov boksački put nije bio niti malo lagan. Zbog problema s ozljedama, morao je propustiti čak četiri prvenstva Hrvatske:

"Od puknuća vilice, križnih ligamenata do puknuće šake, imao sam peh za pehom", otkriva 26-godišnji boksač u razgovoru za Dnevnik Nove TV, no napokon je dočekao svoju priliku - s trona je srušio ni manje, ni više nego hrvatskog prvaka Marka Miluna.

Jedan od najzaslužnijih za njegov uspjeh je stariji brat Marko, istaknuti amaterski boksač koji se okitio zlatom i postao prvak Hrvatske. Isprva se nije slagao s Lukinom odukom da trenira boks, no pokazao je da mu itekako griješi.

Incident na Kutiji šibica FOTO Žestoko zaiskrilo na Kutiji šibica: Zaštitar utrčao na teren, pala dva crvena kartona divider

"Ispalo je sve savršeno. Hvala bogu prešao je preko mojih riječi, ušao u dvoranu i nastavio", kazao je Marko Pratljačić koji često sparira sa svojim bratom.

Luka ima brojna postignuča, prošle godine na turniru u Mariboru je srušio svjetskog viceprvaka, ali ne misli stati na tome - sljedeće godine mogao bi predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. 

Kroz dvije godine vidi se u profesionalnom boksu:

"Želim postati prvak svijeta, radit ću dok te postignem", priznaje Patrljačić.

U prilogu iznad teksta pogledajte što je rekao o Filipu Hrgoviću, svom uzoru i sparing partneru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider