Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Spektakl u Rotterdamu

Što Dalić priprema za finale Lige nacija: Hoće li išta i koga mijenjati protiv Španjolske?

Hrvatska će u finalu Lige nacija odmjeriti snage sa starim znancem – Španjolskom…

Zlatko Dalić i Ivica Olić (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Hoće li izbornik Zlatko Dalić mijenjati postavu za okršaj sa Španjolskom u finalu Lige nacija?

To je teško je reći jer je pitanje je li i Dalić uopće prelomio. Do utakmice ima još dva dana i ima vremena za konačnu odluku. S obzirom na izbornikove opservacije na jučerašnjoj press-konferenciji, ipak je trenutačni dojam da neće biti promjena.

Naravno, ako svi budu zdravi i orni za igru. Dalić je praktički potvrdio da je zadovoljan s igrom svih prvotimaca, a kada je tako, pitanje je ima li razloga išta mijenjati?

Dalić, Olić i Ladić Vatrene opet podcjenjuju: To samo budi hrvatski inat, a Dalić zna što govori divider

Staro je nogometno pravilo da se pobjednička postava ne mijenja ako za to nema prijekog razloga.

Činjenica jest da je momčad odigrala 120 minuta i da je to istrošilo igrače, ali finale je tek u nedjelju i čini se da je četiri dana sasvim dovoljno za rekuperaciju. I Luka Ivanušec potvrdio je da ima sasvim dovoljno vremena za regeneraciju i kvalitetan oporavak.

Dalić neće mijenjati prvu postavu?

Osim toga, Vatreni su posljednjih godina već odigrali toliko velikih utakmica u kratkom razdoblju, i to nakon iscrpljujućih produžetaka, pa su uvijek uspijevali pronaći rezervnu snagu.

Također, pitanje je i treba li u taktičkom smislu nešto mijenjati i što bi se konkretno dobilo promjenama na nekim pozicijama. Španjolska i Nizozemska nisu iste po stilu igre, ali nisu ni bitno različite.

Luka Modrić i Tin VIDEO Modrić ispunio želju teško bolesnom mladom Hrvatu iz Nizozemske: ''Cijele dane gleda snimke koje mu šalju prijatelji'' divider

Filozofije su im zapravo vrlo slične, obje gaje tehničku igru, a i zna se tko je najviše utjecao na razvoj španjolskoj nogometa. Tiki-taka najvećim dijelom ima izvorište u filozofiji velikog Nizozemca Johana Cruyfffa, koji je u bitnom utjecao i na tradicionalni nizozemski stil igre.

Dalić će možda tražiti neko iznenađenje za Španjolce, ali vrlo je upitno može li ga naći i što bi to točno donijelo. Možda bi bilo i prerizično jer postava protiv Nizozemske izgledala je dobro, iako je bilo i slabijih razdoblja, ali to je normalno kada se igra protiv tako snažnih suparnika.

Bruno Petković ranije ulazi protiv Španjolske

Izbornik će uvijek imati mogućnost napraviti ranije izmjene ako vidi da neki kopne snagom ili ako to bude zahtijevala situacija.

Primjerice, Bruno Petković mogao bi ranije na teren. Izbornik je pohvalio njegovu formu i kazao da u njemu vidi velikog aduta, ali to ne znači da je nezadovoljan igrom Andreja Kramarića.

Hrvatska - Nizozemska Srbi misle da su napokon shvatili zašto su Hrvati na vrhu, a oni tu gdje jesu divider

Nema ni razloga biti, Kramarić je odigrao vrlo dobru utakmicu. Slično vrijedi i za Juranovića jer postoje neke spekulacije da bi možda mogao ući Stanišić.

Vidjet ćemo što će Dalić odlučiti, znao je već iznenaditi, kao što je uostalom iznenadio i izborom udarne postave za Nizozemsku. Međutim, čini se da je pronašao pravo rješenje, dobar balans u momčadi i možda bi bilo previše da sada opet nešto mijenja ako za to nema potrebe u smislu više sile.

Tko će slaviti u finalu Lige nacija?

Ukupno glasova:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider