Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Očarani su Vatrenima

Srbi misle da su napokon shvatili zašto su Hrvati na vrhu, a oni tu gdje jesu

Plasman Hrvatske u finale Lige nacija privukao je ogromnu pozornost u susjednim državama.

Hrvatska - Nizozemska (Foto: Afp)

Ne prestaju stizati reakcije na veliki uspjeh Hrvatske u Ligi nacija. Predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, Vatreni su došli do još jednog finala, a ovog puta borit će se protiv Španjolske za zlatnu medalju.

Kurir, najtiražniji srpski list, posvetio je komentar Modriću, za kojeg kažu da je "nogometaš kao niti jedan drugi i primjer svima kako se odnosi prema dresu svoje države".

Luka Modrić i Tin VIDEO Modrić ispunio želju teško bolesnom mladom Hrvatu iz Nizozemske: ''Cijele dane gleda snimke koje mu šalju prijatelji'' divider

"Ako netko ima pravo reći reprezentaciji 'preskačem ovo' i otputovati na odmor - to je on. Ako ima netko na koga bi se svi nogometaši trebati ugledati po pitanju istinskog patriotizma, to je na njega, na Luku Modrića", piše Kurir.

Istina, Modrić je ove sezone odigrao 52 utakmice u dresu Real Madrida, ali nije mu bilo ni na kraj pameti da ode na odmor i propusti reprezentativno okupljanje, a kamoli završnicu Lige nacija.

Rafael Beserra Brazilac ispunio životni san, prošao 10 tisuća kilometara zbog Hrvatske: "Sad mogu u miru umrijeti" divider

Ovo je sjajna prilika da s Vatrenima upotpuni kolekciju medalja, tu su srebro i bronca, nedostaje samo zlato, a zašto ovo ne bi bila ta prilika? 

Koliko mu znači kockasti dres, Modrić je pokazao nebrojeno puta. Kada nogometaš u 38. godini života daje sve od sebe u produžecima, kada trči, bori se i gine za dres, onda to sve govori. Uz takvog kapetana i suigrača, malo kome bi palo na pamet otkazati reprezentaciji i otići na odmor.

Uzevši u obzir Modrićevu požrtvovnost i ljubav prema dresu, Kurir zaključuje da je to možda razlog zbog kojeg je hrvatski nogomet na vrhu, a oni tu gdje jesu.

Gavi Stotine milijuna više: Koliko vrijedi Hrvatska, a koliko Španjolska? divider

"Kada se zapitamo, a često smo se zapitali, zašto Hrvatska ima toliko uspjeha u nogometu, a nas često nema ni na mapi, možda je odgovor u Luki Modriću i njegovu razmišljanju i odnosu prema državnom dresu. Taj pošteni i iskreni odnos prema dresu, u kojem očito najviše voli igrati, na kraju uvijek i daje rezultate. Zato su tu gdje jesu i zato su razbili Nizozemsku usred Rotterdama", zaključio je Kurir.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider