Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jednostavno ludnica

Pogledajte kako su se odvijali zadnji sati prijelaznog roka

U najjačim europskim ligama završio je ljetni prijelazni rok. Pratili smo što se događa na nogometnom tržištu iz sata u sat...

S ponedjeljkom je prijelazni rok završio u Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj Nizozemskoj, ali i u HNL-u te Austriji, Rusiji, Poljskoj i Grčkoj. Od tzv. liga petice izuzetak je najbogatija liga svijeta, engleska Premierliga, čiji će klubovi moći dovoditi igrače i tijekom utorka.

Donosimo vam kronološki pregled kako je tekao posljednji dan prijelaznog roka.

Vijesti iz minute u minutu...

23:34 Dinamov suparnik u skupini Lige prvaka Olympiakos doveo je u svoje redove veliko pojačanje - potpisao je Ideye Brown, napadač West Bromwich Albiona. Nije poznato je li Brown stigao na posudbu ili je ugovor već otkupljen, ali svakako će predstavljati opasnost za obranu Modrih u Ligi prvaka.

23:32 Adem Ljajić je otišao na posudbu iz Rome u Inter.

23:09 David de Gea i dalje ne silazi s naslovnica britanskih i španjolskih medija. Jedni i drugi donose vijest kako su se Real Madrid i Manchester dogovorili u vezi svih detalja, navodno se radi o 40 milijuna eura odštete plus Keylor Navas koji bi trebao prijeći na Old Trafford, ali niti Real niti United još se nisu oglasili po tom pitanju.

Tako se na službenoj stranici Uniteda mogu pronaći brojne informacije vezane uz kraj prijelaznog roka, ali o De Gei nema ništa. Još je manje obavijesti na stranici Reala kojemu je glavna vijest Casemirov potpis novog ugovora.

22:47 Nino Galović iz redova Splita odlazi na posudbu u Slaven Belupo do kraja sezone.

22:44 Novi igrač Juventusa je Hernanes, za kojeg su Torinezi platili Interu 11 milijuna eura odštete.

22:41 Dieumerci Mbokani stiže na posudbu u Norwich City do kraja sezone kada će Englezi moći otkupiti njegov ugovor od kijevskog Dinama.

22:29 Joaquin se vraća u svoj matični klub Betis iz Fiorentine.

22:00 Bivši igrač Zagreba, Dinama i Rijeke Ivan Krstanović potpisao je za Široki Brijeg.

21:40 Marseille pokušava dovesti na posudbu Erika Lamelu iz Tottenhama nakon što su od Argentinca odustali u Juventusu.

21:14 Vrlo dobri hrvatski napadač Matej Jelić potpisao je za bečki Rapid, koji ga je doveo kao zamjenu za Roberta Berića (otišao u St. Etienne).

20.31 Kevin Grosskreutz je stigao u Istanbul gdje se očekuje kompletiranje transfera u Galatasaray.

20.23 Madridski AS i Marca pišu kako su se Real Madrid i Manchester United dogovorili oko transfera Davida de Gee, ali službene potvrde iz klubova i dalje nema.

19.50 Lazar Marković nije u najužim planovima Brendana Rodgersa, iz Liverpoola je otišao na posudbu u Fenerbahče. U međuvremenu, iz turskog kluba otišao je Moussa Sow, za kojeg će Fener dobiti 13 milijuna eura odštete od Al Ahlija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

19.40 Javier Hernandez, popularni Chicarito, ovu će sezonu provesti na posudbi u Bayeru iz Leverkusena.

19.34 Aaron Hunt neće na posudbu već je potpisao trogodišnji ugovor s HSV-om, što bi moglo značiti manju minutažu za naše ofenzivce u klubu iz Hamburga, Ivicu Olića i Ivu Iličevića.

19.32 Donedavni kapetan Borussije Jakub Blaszczykowski odlazi u Fiorentinu na posudbu do kraja sezone.

19.15 Bosansko-hercegovački reprezentativac Izet Hajrović otišao je iz Werdera na posudbu u španjolski Eibar.

18.55 Na posudbu do kraja sezone u Borussiju Dortmund iz Manchester Uniteda stigao je Adnan Januzaj.

18.46 U akciji je i Chelsea. Na inzistiranje Josea Mourinha za Bluese je potpisao Papy Djilobodji, branič Nantesa. Kanarinci će dobiti četiri milijuna eura odštete.

18.23 Andrija Balić zasad ostaje u Hajduku! Splićani se nisu mogli dogovoriti s Juventusom, ono što su rekli u posljednjem odgovoru čelnicima Stare dame bilo je previše. Navodno je u pitanju iznos od šest milijuna eura (Juventus nije htio platiti više od četiri).

18.21 Julian Draxler novi je igrač Wolfsburga koji će obeštetiti Schalke s 35 milijuna eura.

18.02 BBC piše kako je Fabio Borini novi član Sunderlanda. Liverpool će dobiti odštetu od 10 milijuna funti.

17.37 Jedan od najvećih talenata u omladinskoj školi Milana, 17-ogodišnji Hachim Mastour, odlazi iz redova Rossonera na posudbu u Malagu koja će na kraju sezone moći otkupiti njegov ugovor.

17.01 Slovenski reprezentativac Robert Berić napušta Rapid Beč i prelazi u St. Etienne koji će Austrijancima platiti šest milijuna eura odštete.

16.47 Zajednička meta Bayerna i PSG-a je Seamus Coleman, sjajni 26-ogodišnji irski reprezentativac koji je igrama u Evertonu postao jedan od najboljih na toj poziciji u Premierligi. Daily Star piše kako je na potezu Everton.

15.10 Mediji u Engleskoj pišu, a društvene mreže bukte, kako je Tottenham navodno na početku ljeta nudio 10 milijuna eura za Martiala, a Monaco je tražio - 20!?

15.00 Marko Livaja se vraća u Serie A. Rubin ga je na godinu dana posudio Empoliju.

14.55 SLUŽBENO: Potvrđen je transfer Raula Garcije iz Atletica u Athletic Bilbao.

14.45 Anthony Martial (19) je apsolutna senzacija posljednjeg dana prijelaznog roka. Ma možda čak i cijelog ljeta. Cifra koju je navodno United pristao platiti po europskim se medijima označava kao šokantna. 60 milijuna eura + 20 milijuna mogućih bonusa. Pa neće ga valjda Van Gaal držati na klupi :)

14.40 David de Gea ipak bi mogao karijeru nastaviti tamo gdje želi. Manchester United je priznao pregovore s Reakom kako bi završili ovu trakavicu u posljednji trenutak. S obzirom koliko su platili Martiala, vjerojatno više ne traže 40 milijuna eura od Reala nego neku normalniju cifru koja će odgovarati i Madriđanima.

14.25 Victor Moises i Nikica Jelavić obavljaju liječnički pregled u West Hamu. No, do sutra bi na Boleyn Ground moglo stići još koje pojačanje.

14.15 Dok smo još u šoku od cifri koje se spominju za Martiala (60 + 20 mil. eura), recimo i kako je u Wolfsburgu na liječničkom pregledu Julian Draxler koji je Schalkeu plaćen 35 milijuna eura. Vidjet ćemo hoće li biti dostojna zamjena De Bruyneu.

13.55 Otkriven je napokon novi klub Ivana Tomečaka. To je Dnjipro! Rijeka će dobiti milijun eura.

13.20 Anthony Martial otišao je s okupljanja francuske reprezentacije. Pretpostavlja se da su se Monaco i Manchester United dogovorili i potreban je još samo liječnički pregled i potpis. Mladi napadač stajao je United više od 60 milijuna eura. Van Gaal i dalje troši i troši...

12.46 Zdravko Mamić na press konferenciji Dinama izjavio kako je transfer Joze Šimunovića najveći u povijesti Celtica. S obzirom da su Hartson i Sutton plaćeni 9 milijuna eura, ili je Šimunović prodan za više ili Mamić ipak pretjeruje. Škotski mediji pišu o 7 milijuna eura i eventualni bonusi čija se cifra u Europi nikad ne ubraja u cijenu osnovnog dijela transfera.

12.30 SLUŽBENO: Veznjak Marseillea Mario Lemina (21) otišao je na jednogodišnju posudbu u Juventus, koji će na kraju sezone moći otkupiti njegov ugovor za 10 milijuna eura.

12.05 SLUŽBENO: Veznjak moskovskog Dinama William Vainqueur novi je igrač Rome!

11.25 Liverpool će malo popraviti budžet. 10 milijuna eura trebalo bi stići od Sunderlanda za otpisanog Fabija Borinija. Engleski mediji pišu kako je dogovor postignut.

11.12 Papy Djilobodji mogao bi biti novo pojačanje za obranu Chelseaja. Jose Mourinho navodno je zainteresiran za braniča Nantesa.

10.45 Nije samo Perišić novo pojačanje Intera. Navodno stiže i Eder iz Sampdorije. Talijanski reprezentativac rođen u Brazilu po najavama stiže za 9 milijuna eura. Inter je u pravoj ofenzivi...

10.20 Axel Witsel danas će promijeniti klub. Željeli su ga mnogi, uključujući Milan i Juventus, ali čini se kako ide u premier ligu. Tottenham će Zenitu navodno iskrcati 35 milijuna eura!

9.45 Nikica Jelavić danas bi se, po pisanju medija, trebao pridružiti Bilićevom West Hamu.

9.10 U posljednjim satima prijelaznog roka Real Madrid na tržištu nogu traži zamjenu za Fabia Coentraa, koji je otišao na posudbu u Monaco...Čini se da će to biti Alberto Moreno, 23-godišnji igrač Liverpoola. Taj transfer mogao bi se realizirati u posljednjim satima prijelaznog roka.

9.00 Podsjetnik na neke od jučerašnjih transfera...

Dinamo za nastavak sezone i Ligu prvaka doveo dva nova igrača

Službeno: Završen najveći transfer u povijesti Manchester Citya!

VIDEO Čudan transfer: Juve Bayernu posudio 'ponajveći talent Europe'

8.45 Athletic Bilbao kupio je od imenjaka iz Madrida Raula Garciju. Baski su htjeli ovog nogometaša još prije dvije godine. Poznato je da Bilbao nema previše izbora jer u njemu mogu igrati samo Baski ili oni koji su tamo rođeni. Raul Garcia je rođen u Pamploni.

8.35 Radio Monte Carlo javlja kako je Manchester United ponudio Monacu čak 55 milijuna eura za napadača Anthonyja Martiala. Ovom 19-godišnjem Francuzu tepaju da je novi Henry i čeka ga velika budućnost. Možda i na Old Traffordu... No, Monaco navodno traži čak 60 milijuna i Roja!

8.15 Dinamov Jozo Šimunović na pragu je prelaska u škotski Celtic. Navodno je riječ o transferu vrijednom 6 milijuna eura + bonusi, a finalna realizacija trebala bi uslijediti danas.

7.55 Goran Milović zanimljiv je danskog Kopenhagenu, dok Andriju Balića žele Juventus i Carpi. Hajduk traži najmanje 4 milijuna eura, no pitanje je jesu li mogući kupci spremni toliko dati za Balića.

7.45 Ivan Perišić novi je igrač milanskog Intera. Transfer je vrijedan 16 milijuna eura + bonusi. Zanimljivo, Hajduk bi od transfera trebao zaraditi oko 400 tisuća eura na račun toga što je skoro do same punoljetnosti Perišić igrao na Poljudu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider