Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četvrto pojačanje

Službeno: Završen najveći transfer u povijesti Manchester Citya!

Belgijski nogometni reprezentativac Kevin de Bruyne (24) od danas je i službeno novi član Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je prošao liječnički pregled, Kevin De Bruyne je za City potpisao ugovor na šest godina, a njegovom bivšem klubu Wolfsburgu pripast će 70 milijuna eura čime je 24-godišnji Belgijanac postao najskuplji igrač u povijesti Citya. De Bruyne je za dva milijuna eura oborio rekord Raheema Sterlinga koji je ovoga ljeta stigao na Etihad iz Liverpoola za 62.5 milijuna eura.

Najskuplji transfer na Otoku i dalje ima Angel di Maria koji je u kolovozu prošle godine stigao u Manchester United iz Real Madrida za 75 milijuna eura. Međutim, Argentinac se nije dugo zadržao na Old Traffordu i ovoga ljeta je preselio u PSG za 63 milijuna eura.

"Želim dosegnuti najviši nivo koji igrač može dosegnuti. Želim osvajati trofeje i vjerujem kako sam učinio sjajan posao kada sam preselio u Manchester City," kazao je De Bruyne.

Belgijski veznjak/krilo je već igrao na Otoku, od 2012. do 2014. je bio član Chelsea, no u Londonu mu nisu previše vjerovali pa je završio na posudbi u Genku i Werderu. U siječnju 2014. je preselio u Wolfsburg za 25 milijuna eura i eksplodirao. Prošle sezone bio je ključni igrač Wolfsburga na putu do drugog mjesta u Bundesligi. Zabio je 10 golova i imao čak 21 asistenciju. Za belgijsku reprezentaciju je odigrao 33 utakmice.

"De Bruyne je poseban nogometaš, sasvim sigurno jedan od najboljih u Europi. On je fizički i psihički spreman za ligu kao što je Premiership. City igra napadački nogomet i Kevin će se sjajno uklopiti u naš stil igre," kazao je menadžer Građana Manuel Pellegrini. De Bruyne je četvrto Cityjevo pojačanje ovoga ljeta nakon Sterlinga, Fabiana Delpha i Nicolasa Otamendija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider