Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Abnormalna odšteta

VIDEO 'Novi Henry': Evo tko je mladić kojim je United šokirao sve

Posljednjeg dana prijelaznog roka Manchester United realizirao je bombastični transfer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Manchester United potpisao je Anthony Martial, napadač koji će u prosincu proslaviti 20. rođendan.

Martial je nedvojbeno odličan igrač, ali baš da vrijedi 80 milijuna eura - s tim se vjerojatno neće složiti nitko osim jednog čovjeka. Louis van Gaal je od preuzimanja klupe Crvenih vragova nemali broj puta iznenadio svojim potezima, a ovo sad s Martialom je vrhunac.

Iznos od 80 milijuna eura (L' Equipe i Le Parisien) odštete dogovoren je na način da United plati Monacu 60 milijuna eura odmah te još 20 kroz razne bonuse (broj nastupa, golovi, trofeji...).

Inače, njegov talent prvi su sponzali čelnici Lyona koji su ga doveli na Gerland dok je imao samo 14 godina. U Lyonu se zadržao samo jednu sezonu u kojoj je dobio malo prilika, sakupivši svega 124 minute u osam nastupa (bez ijednog gola i asistencije) pa zbog toga nije dvojio kad je stigla ponuda od Monaca.

Klub iz Kneževine platio je Lavovima odštetu od pet milijuna eura što je, kako se sada pokazalo, njihov najbolji posao otkako ih je kupio ruski poduzetnik Dmitrij Ribolovljev. Poslije ne baš impresivne prve (15 nastupa / 2 gola i 1 asistencija) u drugoj sezoni je Martial zabljesnuo i u svim natjecanjima zabio 12 golova i upisao pet asistencija (u 48 nastupa).

Francuski mediji Martiala zovu 'novim Henryjem' i bit će zanimljivo pratiti kako će se snaći na Old Traffordu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider