Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ga moći zamijeniti?

Službeno: Wolfsburg iskrcao 35 milijuna eura za De Bruyneovu zamjenu

Njemački nogometni reprezentativac Julian Draxler u ponedjeljak je potpisao petogodošnji ugovor s Wolfsburgom, potvrdio je aktualni pobjednik njemačkog Kupa na svom službenom internetskom portalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema dogovoru klubova iznos koji će Wolfsburg platiti Schalkeu za ovaj transfer neće biti javno obznanjen, ali njemački mediji špekuliraju da se radi o 35 milijuna eura. Julian Draxler je za Schalke odigrao 170 utakmica i postigao 30 pogodaka, a ovog je ljeta bio i na meti talijanskog prvaka Juventusa.

"Julian je igrač kojeg smo željeli, a prodajom Kevina de Bruynea, stvoreni su preduvjeti za njegov dolazak. Oduševljeni smo što je izabrao Wolfsburg i ostanak u Bundesligi. Uvjeren sam da će u našoj momčadi nastaviti svoj igrački napredak", izjavio je sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs.

"Julian može igrati na svim ofenzivnim pozicijama i idealno će se uklopiti u naš sustav igre. Iako je mlad, već imao jako puno iskustva", izjavio je trener Wolfsburga Dieter Hecking koji je u dva dana ostao bez dvojice ponajboljih igrača Kevina De Bruynea i Ivana Perišića, ali barem za jednog od njih dobio dostojnu zamjenu u 21-godišnjem Draxleru. U klubu se svi nadaju da će moći dostojno zamijeniti De Bruynea, a sam Draxler je nakon potpisa izjavio:

"Ovo je novi izazov za mene. Wolfsburg mi nudi sjajnu perspektivu i ima vrlo snažnu momčad. Veselim se nastupima u Ligi prvaka, a uvjeren sam da ćemo se boriti za naslov prvaka njemačke u nadolazećim sezonama", izjavio je Draxler koji je s njemačkom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka i u 15 nastupa postigao jedan pogodak.

Draxler je ugovorom vezan za Wolfsburg do ljeta 2020. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider