Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Voda došla do grla

Krizni sastanak u Realu: Priznali najveću grešku i označili glavnu zimsku metu

Nema više nikakve dvojbe da Real opasno trese kriza rezultata, ali i igre.

Kepa Arrizabalaga (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čelni ljudi Real Madrida predvođeni predsjednikom Florentinom Perezom i izvršnim direktorom Joseom Angelom Sanchezom danas su održali trosatni sastanak koji bi se lako mogao okarakterizirati kriznim, pišu španjolski mediji.

Nakon remija u Bilbau i propuštene šanse za smanjenje Barcelonine bodovne prednosti, voda je došla do grla, jer nema više nikakve dvojbe da Real opasno trese kriza rezultata, ali i igre. Kraljevi su daleko od forme iz prošle sezone kada su nakon 59 godina konačno osvojili dvostruku krunu, prvenstvo i Ligu prvaka.

Krizni sastanak u Madridu

Vrhuška Reala detaljno je analizirala situaciju i tražila uzroke krize kako bi definitivno utvrdili što učiniti da bi se situacija u najbržem roku okrenula u korist Kraljeva.

Zaključeno je da su brojne ozljede ključnih igrača jedan od glavnih razloga nastale krize. Drugi razlog su očite pogreške u transfernoj politici i slaganju kadrovske križaljke. Nije precizirano, ali prilično je jasno da su čelnici Reala zaključili kako nije trebalo prodati Alvaru Moratu, a kad ga se već prodalo, trebala se nabaviti adekvatna zamjena.

Pogrešna je bila procjena i da se pusti rezervni napadač Mariano u Lyon, koji je u Francuskoj procvjetao i Real bi ga sada rado vratio. Mariano bi u ovom trenutku itekako dobro došao Realu koji ima velikih problema s realizacijom, a da ne pričamo o Morati.

U Realu priznali pogreške

Sve u svemu, može se izvesti zaključak da su Madriđani vukli loše poteze i imali jako loše stručne procjene. Ovo posljednje dobrim dijelom ide na dušu Zinedine Zidaneu i njegovu stručnom stožeru. Međutim, u Real posljednju riječ uvijek ima predsjednik, on je bog i batina, a Perez je blagoslovio Zidaneove želje i složio se da Realu nisu potrebna nova pojačanja, prije svega u napadu.

Kepa Arrizabalaga (Foto: AFP) Kepa Arrizabalaga (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da će Morata nedostajati Realu, bilo je vidljivo s Mjeseca, i sami smo o tome puno puta pisali i čudili se odluci Zidanea da Karima Benzemu pretpostavi Morati, a kamoli da ga pusti da napusti Bernabeu. I još k tome je, kako rekosmo, pušten Mariano i nisu dovedene adekvatne zamjene. Teško je dokučiti kako je moguće da tako veliki klub napravi tako kardinalne pogreške, ali eto, vidimo da se to može dogoditi čak i najvećem klubu na svijetu.

Zimski prijelazni rok prva prilika

Realovi čelnici priznali su sami sebi da su pogriješili. Bodovi se ne mogu vratiti, no što se može napraviti da te pogreške barem ublaže? Prva prilika bit će zimski prijelazni rok. Real posljednjih desetak godina u zimskom prijelaznom roku nije bio previše aktivan. Madriđani su uglavnom bitne transfere realizirali u ljetnom prijelaznom roku.

Naravno, bilo je iznimaka, u zimu je došao primjerice Marcelo, koji se pokazao jednim od najvažnijih igrača Reala, ali uglavnom su to bili igrači koji su krpali rupe i nisu ostavili većeg traga, poput Adebayora, Cassana ili Lucasa Silve. Čini se da Real ni ovaj put neće ići u neke velike investicije, nego će to ostaviti za sljedeće ljeto. Procjena je da se to ne isplati, jer mnogi će igrači na ljeto biti slobodni ili dostupniji, odnosno jeftiniji.

Glavna meta Mauro Icardi

Za sada je izvjesno da će Real u zimu dovesti vratara Athletica Kepu te najvjerojatnije Maura Icardija, napadača Intera koji trenutačno u velikoj golgeterskoj formi i glavna je meta Reala. Čini se da je Real odustao od mladog Nijemca Tima Wernera, barem što se tiče zimskog roka, te da se definitivno odlučio ići po iskusnijeg, ali i problematičnijeg Argentinca.

Jedan od glavnih razloga je taj što Icardi ima pravo nastupa u proljetnom nastavku Lige prvaka, a Werner nema, jer je nastupio u istom natjecanju u dresu Leipziga. A sigurno je i razlog cijena. U Madridu smatraju da će Icardi biti jeftiniji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider