Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvukao se strah

Uplašena superzvijezda Reala šokirala Zidanea: Kraljevi se tuku u glavu...

Na Santiago Bernabeuu vjerojatno žale što Balea nisu prodali Manchester Unitedu dok su za njega mogli dobiti barem stotinu milijuna eura.

Zinedine Zidane i Gareth Bale (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Gareth Bale vratio se na travnjak nakon oporavka od ozljede aduktora protiv Fuenlabrade u uzvratnoj utakmici šesnaestine Kupa kralja.

Real pronašao zimsko pojačanje kojim će riješiti veliki problem

Velšanin je ušao u drugom poluvremenu i inicirao preokret asistiravši Borji Mayoralu za izjednačenje na 1:1. Utakmica je na kraju završila 2:2, što je Realu bilo dovoljno da se plasira u sljedeći krug natjecanja.

Zinedine Zidane čestitao je Baleu na dobroj partiji, no ovaj ga je neugodno iznenadio simptomatičnim odgovorom.
„Boli me, neću više igrati dok ne budem sto posto spreman“, navodno je priopćio Zidaneu nakon utakmice, pišu španjolski mediji.

Iako nevoljko, u Realu su prihvatili Baleov zahtjev, tako da će Velšanin vjerojatno preskočiti subotnji derbi s Athleticom na San Mamesu. Spekulira se da će Zidane još malo odmoriti Balea pa će ga možda ubaciti u vatru protiv Borussije Dortmund sljedećeg tjedna u Ligi prvaka.

Na Santiago Bernabeuu vjerojatno žale što Balea nisu prodali Manchester Unitedu dok su za njega mogli dobiti barem stotinu milijuna eura. Velšanin je konstantno ozlijeđen otkada je došao iz Tottenhama, jedva da je odigrao pedeset posto utakmica. Ozljede se roje i nije izgledno da će u narednom razdoblju biti osjetno bolja situacija.

Štoviše, problemi bi se mogli još više zakomplicirati. Bale ulazi u ozbiljnije nogometne godine, a čini se i da silne ozljede ostavljaju traga na njegovoj psihi. Naime, iako Real nije izdao službeni nalaz, spekulira se da liječnički pregledi nakon posljednje utakmice nisu pokazali oštećenje mišića, navodno nema naznaka da je obnovio neku od ozljeda, no čini se da je stvar psihološke prirode. U Velšanina se očito uvukao strah od ozljede, što rezultira bježanjem od duela i osjećajem da ga nešto boli, iako za to nema vidljivih razloga.

Baleov fizioterapeut od najvećeg povjerenja Jaime Benito, kojem je posvetio gol protiv Real Sociedada na Anoeti, dobio je zadatak da mu povrati samopouzdanje i vrati ga u nogometni život. Iako je često osporavan zbog ozljeda i konstantnog izbivanja s terena, očito je da Bale nedostaje Realu.

Kada je Bale na terenu, i Cristano Ronaldo izgleda bolje. Velšanin je bez sumnje svjetska klasa, igrač koji posjeduje fantastične motoričke sposobnosti, a uz to je tehnički odličan. Jasno je da takav igrač privlači na sebe protivničke braniče i tako ostavlja prostor suigračima, posebice Ronaldu i Karimu Benzemi, najčešćim kolegama u napadu.

Kako stoje stvari, na Bernabeuu bi bili zadovoljni da na Balea mogu računati svaku drugu utakmicu, ako ništa drugo, barem da uvijek bude spreman za najveće derbije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider