Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neće biti lako

Nezaustavljivi stroj za golove na meti Reala: "Imam potvrdu da ga žele dovesti"

Ove sezone je hladnokrvan i neumoljiv ispred gola, a upravo je to potrebno Realu koji se muči s realizacijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mohamed Salah jedan je od igrača koji je obilježio tekuću nogometnu sezonu. Sjajni Egipćanin stigao je iz Rome u Liverpool u transferu vrijednom 42 milijuna eura i brzo se prometnuo u ponajboljeg igrača Kloppove momčadi, a postao je i heroj svog Egipta koji je odveo na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 1990. godine.

Iako je tek došao u Liverpool, sjajne igre na početku sezone privukle su pozornost mnogih europskih teškaša koji bi Salaha rado vidjeli u svojim redovima. Jedan od njih je Real koji se muči s produkcijom svojih napadača i u očajničkoj je potrazi za pravim ''killerom''. Već opjevane Realove muke po realizaciji ne prestaju, a dodatno ih je pojačala i nova "nula" na San Mamesu protiv Athletic Bilbaa.

Iako je po vokaciji primarno krilo, Salah je pokazao ubojitost i hladnokrvnost u realizaciji i trenutno je najbolji strijelac Premierlige s 12 golova, a ukupno je u svim natjecanjima postigao 17 golova. Priče o interesu Reala dodatno je potaknuo Hector Cuper, izbornik Egipta koji je za egipatsku ON Sport TV progovorio o interesu Kraljevskog kluba.

Barcelona najbolje zna koliko je teško slomiti Liverpool 

''Primio sam potvrđene vijesti da je Real Madrid zainteresiran za dovođenje Mohameda Salaha'', rekao je Cuper.

''No, nemojmo žuriti, Salah je trenutno u sjajnoj situaciji'', dodao je francuski trener.

Iako Salah izgleda kao idealno pojačanje za Real, želje su jedno, a realnost drugo. Liverpool je u ljetnom prijelaznom roku pokazao da može biti jako tvrd i nepopustljiv pregovarač, a na svojoj je koži to najbolje osjetila Barcelona.

Najveći rival Reala pokušao je sve da bi u svoje redove doveo Philippea Coutinha, ali predstavnici Redsa hladno su odbili sve ponude, pa i one koje su prelazile brojku od 100 milijuna eura, a logično je očekivati da će po istom receptu nastaviti i ako Real pokuca na vrata Anfielda.

Salah se pokazao kao pravi jackpot i pojačanje kakvo se ne nalazi svaki dan, a pogotovo u Premerligi, natjecanju u kojem se za igrače treba boriti s vrlo bogatom konkurencijom kojoj nije problem izdvojiti ni 50 milijuna eura za desnog beka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider