Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajni Egipćanin

Faraon Liverpoola: Kloppov jackpot zabio više i od Messija

Na izmaku studenog može se pohvaliti statistikom koja bi bila impresivna da je ostvarena i tijekom cijele sezone, a kamoli u tri i pol mjeseca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad je na početku ljetnog prijelaznog roka Jurgen Klopp iskrcao Romi 42 milijuna eura, imao je ideju u sklopu koje će mu Mohamed Salah biti jedan od ključnih igrača.

Ali karizmatični Nijemac vjerojatno ni u najoptimističnijoj varijanti nije mogao zamisliti da će u nepuna četiri mjeseca Salah, po vokaciji desno krilo, zabiti nevjerojatnih 17 golova za Liverpool.

Krenuo je izvrsno, s golom i asistencijom u debiju na gostovanju kod Watforda u prvom kolu Premierlige, a do kraja studenog zaustavio se na 17 golova i četiri asistencije. Naravno, uvjerljivo je najkorisniji igrač u Redsima, ali je i, mimo svih očekivanja, trenutno prvi strijelac Premierlige, ispred Harryja Kanea, Sergija Aguera, Gabriela Jesusa, Romelua Lukakua, Alvara Morate...

Strašna statistika

Za sve ono što Salah daje na terenu, a posebno u svjetlu luđačkih cifri kakve su se ovo ljeto izdvajale za odštete, 42 milijuna eura smiješan je iznos. Tim više što je zabio jedan gol više od Lionela Messija, dva više od Neymara i čak šest više u odnosu na Cristiana Ronalda.

Salahu je tek 25 godina, najbolje su godine pred njim, a on je već sad udarni igrač Liverpoola i najveći zalog optimizmu navijača Redsa.

Odveo Egipat na Svjetsko prvenstvo

I ne samo njihovom - Salah je istinski heroj Egipta kojemu je kolo prije kraja trećeg kruga afričkih kvalifikacija donio pobjedu protiv DR Konga i osigurao im nastup na Svjetskom prvenstvu prvi put nakon 1990., a ukupno treći (prethodno su nastupili još samo 1934. godine).

Upravo je Salahova čudesna forma razlog zbog kojeg bi mnogi željeli izbjeći Egipat iz trećeg pota u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu Troy... 🤣💸

🗣: "Potrošio sam 96 tisuća eura na zabavi uz bazen, 96 tisuća eura u hotelu s kasinom ujutro, te navečer 72 tisuće eura." 🤣

📸: AFP
Bjelica o tome kako mu je bilo s tribine gledati utakmicu? 😂😂😂😂

📸: Ronald Goršić/CROPIX
🗣: "Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni." 😄🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX
Junak Dinamovog večerašnjeg trijumfa! 🔵💪

📸: Ronald Gorsic/CROPIX