Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Robin treba novog Batmana

Gnjevni Neymar Sr. uzburkao duhove: Ne ide bez Messija, u Realu je sve lakše

Na Parku prinčeva vladaju razdor i sukobi, a dodatno ulje na vatru dolio je Neymarov otac.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon samodestruktivnog ponašanja i nonšalantne igre u Madridu, Neymar je na žestokom udaru kritike u Parizu. Po Brazilcu se puca rafalnom paljbom, možda još žešćom nego po Unaiju Emeryju. Španjolski je trener, logično, najveći krivac za novu havariju PSG-a, ali on ni izbliza ne uživa takav status zvijezde kao Neymar, pa i nije tako zanimljiva meta.

KOMENTAR IVICE MEDE Kad trener uprska i vadi se na suce, a zvijezde glumataju: Neymar sada može u Real

Emeryja ionako već svi vide bivšim, malo tko mu daje šanse da će preživjeti na klupi Parižana ako PSG u uzvratu ne uspije nadoknaditi zaostatak sa Santiago Bernabeua. To će biti jako teško, ali nije nemoguća misija. Da je PSG izgubio na „normalniji“ način, da opet nije sve „prosuo“ slično kao što je to bilo prošle sezone u Barceloni, taj poraz ne bi u Parizu tako dramatično uzburkao duhove i razljutio navijače.

Gnjevna reakcija Neymara Sr.

Puno bi se lakše čekao uzvrat i vjerojatno bi optimizam bio na puno većem stupnju. Ovako na Parku prinčeva vladaju razdor i sukobi, dojam je da su baš svi međusobno posvađani, u obračun su se uključile čak i supruge nekih zvijezda, a u takvoj atmosferi sigurno se puno teže koncentrirati na uzvrat i razrađivati plan kako uloviti zaostatak.

Neymar Sr. i Neymar Jr. (Foto. AFP) Neymar Sr. i Neymar Jr. (Foto. AFP)

Dodatno ulje na vatru dolio je Neymarov otac objavom „eksplozivnog“ posta na društvenim mrežama.

„Za vrijeme ratova postoje oni koji se hrane viteškim pobjedama i oni koji se poput lešinara naslađuju tuđim porazima. Oni ne rade ništa, ne stvaraju ništa, žive na tuđim uspjesima i još češće na teškim trenucima njihova plijena“, napisao je Neymarov otac na Instagramu.

Očigledno je da je Neymar Sr. ljutit zbog medijskih i inih napada na svoga sina, ali mnogi se ne mogu oteti dojmu da je već po svome starom receptu iskoristio situaciju kako bi opravdao neke buduće korake. Mislimo na spekulacije koje se roje oko mogućeg transfera njegova sina u Real Madrid.

Prokušana taktika

To je prokušana taktika Neymarovih koja im je do sada donosila rezultate, uz malo dramaturškog zapleta i krokodilskih suza, na koje poslovično senzibilna i naivna šira javnost u pravilu padne, a sve u cilju onog što je očigledno najvažnije, a to je financijska korist. Povijest govori da se Neymarovima ne može vjerovati niti kada darove nose. Nije li se Brazilac obećao „voljenom“ Realu još dok je bio u Santosu, spekuliralo se da je čak potpisao i neobvezujući predugovor, a onda je „pet do dvanaest“ promijenio mišljenje i iznenada skrenuo prema Barceloni.

Kasniji razvoj situacije pokazao je zašto je to učinio. Sandro Rosell dao mu je ponudu koju nije mogao odbiti. Bivšem predsjedniku Barcelone to se obilo o glavu, danas se sigurno kaje što se upustio u tu transakciju. Otada kreću sve njegove nevolje, prvo primorana ostavka, a kasnije teške optužbe i prijetnja zatvorom. Neymar je imao problema sa španjolskim i brazilskim vlastima, no uspio se iskopati uz manju štetu i nastavio u sličnom tempu. Hinio je bezuvjetnu ljubav prema Barceloni, a iza kulisa je koristio svaku šansu da izboksa povišicu.

Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nije jedini, zapravo danas je malo onih u svijetu nogometa koji ne plešu po sličnim notama. Uostalom, nije li istina da se odavno povlači uzrečica kako su „nogometaši najkvarnija roba“. Međutim, Brazilac je spomenutu sintagmu podigao na još višu razinu. Gramzivost klana Neymarovih skoro pa da nema pandana.

U trenutku dok se prošlog ljeta odvijala prava drama zbog Neymarova transfera u PSG-u, nije bio mali broj onih koji su predviđali da Brazilac neće dugo ostati u Parizu te da već lukavo priprema teren za prelazak u Real, koji mu je zapravo glavni cilj, ali u koji nije mogao izravno prijeći iz Barcelone, pa ide obilaznim putem. Vrijeme je pokazalo da u tome ima dosta istine.

Robin treba novog Batmana

Prelaskom u PSG Neymar je prije svega htio uzeti i ovce i novce, još više zarađivati i konačno izaći iz sjene Lionela Messija u igračkom smislu. Ne bi mu se moglo zamjeriti, ljudski je, pa i sportski težiti nadogradnji i samorealizaciji, da otpočetka ne postoji skriveni plan za prelazak u Real.

U Parizu je financijski fantastično prošao, već je zaradio za stotinu života, no kako je odigrao u Madridu, teško da će u skorije vrijeme nadmašiti Messija.

PSG i Neymar imat će novu šansu u uzvratu u Parizu, ako ne uspiju, posve je sigurno da će se otvoriti nove fronte. Pariška će ih kritika „pojesti“, a već vidimo da će Neymarovima to biti idealna izlika da pošalju poruku kako se ne osjećaju ugodno u Parizu i da žele promijeniti sredinu. Scenarij koji se nazire.

Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Osim toga, možda će Neymar zaključiti da ipak nije dovoljno dobar da se osamostali i preuzme glavnu ulogu, da mu je puno lakše i ugodnije u ulozi Robina nego Batmana. Messija će zamijeniti Ronaldom, a veliku Barcu još većim, najvećim Realom. U kraljevskom bijelom dresu sve izgleda puno lakše, pa i doći do Zlatne lopte.

Ako Neymar doista želi prijeći u Real, Nasser Al-Khelaifi neće imati izbora. Predsjednik PSG-a naći će se pred zidom: držati nezadovoljnog igrača, koji je uz to najskuplji u momčadi, ili ga prodati i uzeti ogroman novac s kojim može krenuti po neke druge zvijezde. I nije neki izbor, zar ne?

Naravno, Al-Khelaifi mora javno slati poruke da ne želi prodati Neymara, to je dio svake poslovne taktike, ali intimno možda jedva čeka da ga se riješi. I njega i oca koji zapravo vuče ključne poteze i vodi sve poslove svojega sina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider