Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukobi na Parku prinčeva

Zvijezde PSG-a "poludjele" na trenera: Ljutite supruge gadno napale najvećeg krivca

Unai Emery pod rafalnom je paljbom sa svih strana, a napale su ga i supruge zvijezda PSG-a...

Momčad PSG-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon „samoubojstva s predumišljajem“ u Madridu, malo je reći da na Parku prinčeva vladaju visoke tenzije. Atmosfera u svlačionici dovedena je do usijanja, eksplodirali su animoziteti koji su dugo skrivani ispod tepiha, a sada poput brda prašine izlaze na vidjelo.

KOMENTAR IVICE MEDE Kad trener uprska i vadi se na suce, a zvijezde glumataju: Neymar sada može u Real

Ljuti se svatko na svakoga, a najveće kritike idu na račun trenera. Unai Emery pod rafalnom je paljbom sa svih strana. Španjolac se ljuti na suce, možda je djelomično i u pravu, možda je PSG oštećen, ima elemenata za takve tvrdnje, ali kako smo već napisali – Parižani su sami sebi najveći krivci, a među njima najveći je krivac trener.

Emery na udaru kritika

Emery je pao na ispitu i ništa ga ne može oprati. To je naše mišljenje, ne morate se složiti. Francuski mediji mu „deru kožu s leđa“ bez milosti, a još su nemilosrdnije supruge nekih zvijezda PSG-a. Thiago Silva i Angel Di Maria ostali su na klupi, Emery im nije dao ni minute.

Unai Emery i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Unai Emery i Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tko ne igra, taj se uvijek ljuti, posebice kada se izgubi utakmica, a oni opravdano vjeruju da su mogli pomoći. Stoga je posve je logično da su nezadovoljni i ljutiti, a navodno svoju ljutnju nisu ni skrivali. Spekulira se da su već u svlačionici to jasno pokazali. Priključio im se navodno i Edinson Cavani kojeg je Emery izvukao početkom drugog poluvremena i uveo obrambenog igrača preko čije strane su kasnije pala dva gola. Emery je zatvarao utakmicu pola sata prije kraja i napravio kardinalnu pogrešku.

Ono što im supruzi nisu htjeli javno reći, izrekle su supruge Thiaga Silve i Di Marije preko društvenih mreža. Nedvosmislenim porukama žestoko su oprale Španjolca. Supruga Di Marije Jorgelina Cardoso napisala je prilično „otrovnu“ poruku. Aluzija je jasna, u prijevodu mu je rekla da se bolje kuži u nogomet od njega.

Supruge zvijezda gadno napale trenera

Emery je promašio puno toga; od sastava, taktike do loših i zakašnjelih izmjena. Parižani su cijelo prošlo ljeto i ovu zimu tražili veznog igrača, a na kraju je Emery u vatru poslao neiskusnog Argentinca Giovanija Lo Celsa kojeg je načisto pojela trema. Argentinac je bio ne igrač manje za PSG, nego igrač više za Real, jer ne samo da nije pomagao svojoj momčadi, nego joj je lošim odlukama konstantno odmagao. Svi su to vidjeli, svi osim onog najvažnijeg, trenera.

Angel Di Maria slavi pogodak (Foto: AFP) Angel Di Maria slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Emery ga je neshvatljivo držao na terenu skoro do kraja utakmice. Izveo ga je kada su kola nezaustavljivo krenula nizbrdo, a tada je bilo kasno. To mu najviše zamjeraju gotovo svi francuski analitičari. Emery je vodio utakmicu poput slijepca pored zdravih očiju. Pametovao je, išao protiv svih analiza, od startne momčadi do vođenja utakmice.

Zakuhao je sukobe i sam je sebi najveći krivac što uzvrat čeka u lošoj atmosferi i pod golemim pritiskom. Naravno, ništa nije gotovo, preokret je moguć, nije to nenadoknadiva prednost, ali cjelokupna situacija ne miriše na dobro za PSG i Emeryja. U ovom trenutku realno je zaključiti da su bližu slomu nego velikom poduhvatu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider