Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njihov "Plan B"

Bijesni Argentinci spremali osvetu ''svojima'', ali stigao im hladan tuš iz Europe

Brončana medalja nije mogla ublažiti nezadovoljstvo Gaučosa raspletom na Copi.

Reprezentacija Argentine (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Argentinski nogometni savez (AFA), ali i cjelokupna nogometna javnost u Argentini i dalje teško prihvaća poraz od Brazila u polufinalu Copa Americe.

Njihovo nezadovoljstvo zbog nekorištenja VAR-a u dvije sporne situacije u kojima su tražili jedanaesterce dodatno se razbuktalo nakon što su brazilski mediji izrazili sumnje u to da su, možebitno, ljudi iz osiguranja predsjednika Brazila koristili istu frekvenciju radioveze kao i sudačka ekipa.

Izrazito su bijesni na CONMEBOL (Južnoameričku nogometnu federaciju), koji smatraju najvećim krivcem za skandal u polufinalu. Uostalom, sam Lionel Messi u svojim je izjavama optuživao CONMEBOL za korupciju i govorio kako je cijela Copa namještena s jednim jedinim ciljem – da Brazil osvoji naslov.

Seizmološkim rječnikom, Argentinu je zahvatio potres, a ono što slijedi moglo bi izazvati tsunami.

Brazilka gledala finale potpuno gola: Na tribinama samo s torbicom u rukama Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP) +5 Brazilska navijačica premazana bojom (Foto: AFP)

UEFA sve zaustavila

Naime, Fox Sports je javio kako je Argentinski nogometni savez dobio ponudu UEFA-e da nastupi u Ligi nacija. To je odmah podiglo veliku buru u noghometnoj javnosti, a nekoliko sati nakon što je vijest počela kružiti svjetskim portalima, oglasila se napokon i UEFA.

''Nije istina da smo pozvali Argentinu da se natječe u Ligi nacija ili bilo kojem natjecanju pod okriljem UEFA-e'', napisali su u priopćenju.

Iduće izdanje ovog natjecanja održat će se u sezoni 2020./2021., a Argentinci su na neki način pokušali pritisnuti južnoameričku nogometnu organizaciju. Čekaju i dalje hoće li i kakvu suspenziju dobiti Messi od CONMEBOLA-a zbog svojih izjava, ali i odbijanja preuzimanja brončane medalje poslije utakmice za treće mjesto.

Messi može biti suspendiran na rok do dvije godine, a Argentinci su zauzeli stav da će, ako dobije bilo kakvu kaznu, prihvatiti ponudu UEFA-e. No takve ponude ipak neće ni biti.

Novi skandal na Copi: Nitko ne zna zašto je Messi isključen, on tvrdi da zna Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP) Lionel Messi dobio crveni protiv Čilea (Foto: AFP) Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP) +2 Messi isključen na Copa Americi (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider