Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Borba za pozicije

Vatreni senator preuzeo kapetansku traku i poslao poruku mladim lavovima: "Bez nas starijih…"

Ivan Perišić ponijet će kapetansku traku protiv Gruzije u Puli…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je pobijedila Slovačku i plasirali se na Euro, Hrvatska sutra u Puli igra prijateljsku utakmicu s Gruzijom.

Vatreni su večeras odradili trening na kišnoj Rujevici, bilo je osjetno manje igrača nego na pripremama za kvalifikacijsku utakmicu sa Slovačkom.

Tko je sve nedostajao na treningu s lica mjesta izvijestio je reporter Nove TV Vlado Boban.

gol expired Pogled prema Euru: "S ovom kvalitetom i gardom, Hrvatska je predodređena za velike stvari" divider

„Osim već spomenutog kapetana Modrića, za kojeg se još jučer znalo da leti za Madrid i da neće igrati protiv Gruzije, te Brekala koji je preselio u mladu reprezentaciju, još četiri reprezentativca nisu trenirala. Riječ je o Livakoviću, Brozoviću, Vlašiću i Petkoviću.

Napadača Dinama gotovo sigurno nećemo gledati u Puli, zatražio je poštedu, a vjerojatno ni preostala trojica neće igrati. Izbornikov pomoćnik Ivica Olić najavio je na presici da će izaći prilično drukčiji početni sastav u odnosu na utakmicu sa Slovačkom, ali i da će svi upisati pokoju minutu, budući da će biti šest zamjena.

gol expired Osim Modrića i Petković propušta utakmicu: Gruzija je prilika da se pokažu ostali divider

Od prve minute mogli bi krenuti Pašalić, Rog, Badelj i Oršić. Rebić će vjerojatno započeti u špicu. Obrana će vjerojatno biti najstandardnija, stoperski par se neće mijenjati, igrat će Ćaleta-Car i Perić.

Kapetansku traku zasigurno će ponijeti Ivan Perišić, strijelac protiv Slovaka, igrač koji je debitirao protiv Gurzije 2011.“, kazao je reporter Nove TV i najavio razgovor s Ivanom Perišićem:

gol expired Olić otkrio da Petković propušta Gruziju i dao zanimljivu usporedbu ovih i njegovih Vatrenih divider

„Lakše se diše. Opet smo čekali zadnju utakmicu, zadnje minute, ali tako to ide s nama u kvalifikacijama. Uvijek se mučimo, ali na velikim turnirima druga je priča“, kazao je Perišić u uvodu razgovora.

Mladi val donio je sjajne stvari protiv Slovaka…

„Na mladima svijet ostaje, ali bez nas par starijih, mislim da to ne bi tako išlo. Mislimo da imamo dobru momčad, dobar miks mladih i malo starijih. Nakon dugog vremena možemo reći da imamo na svakoj poziciji dva, tri, pa čak i više igrača, tako da kada nekoga nema, bez problema uskače netko drugi. To je odlika ove naše momčadi.“

gol expired Gruzijci stigli u Pulu i nahvalili Vatrene: "Hrvatska će igrati glavnu ulogu na Euru" divider

Nekoliko riječi o Gruziji, ipak nešto lakši suparnik od Slovačke?

„Na izborniku je da odluči tko će igrati, možda neki igrači koji su manje igrali. Na njima je da se dokažu, da se približe kadru koji će ići na Euro. Svaka je utakmica bitna, kako u klubu tako i pogotovo u reprezentaciji. Nadam se da ćemo pobjedom završiti kalendarsku godinu.“

Hrvatska je 2011. pobijedila Gruziji na Poljudu. Od igrača koji su u kadru za Gruziju vi ste jedini koji ste nastupili na toj utakmici i vjerojatno ćete sutra nastupiti.

gol expired Katalonci tvrde: "Hrvatski topnik glavna meta Barcelone, zamijenit će veliku zvijezdu“ divider

„Nisam to znao, ali znam da sam debitirao u Gruziji tri mjeseca prije te utakmice na Poljudu. Eto, Gruzija ima posebno mjesto u mom Srcu, debitirao sam tamo pod vodstvom Slavena Bilića. Unatoč porazu, prva utakmica se ne zaboravlja.“

Jeste li zadovoljni svojim igrama ove sezone? Jeste li spremni za nove izazove?

„Spreman jesam, ali uvijek može bolje. Nadam se da ću igrati sve bolje i više kako sezona bude odmicala te da ću spreman dočekati Euro“, zaključio je Perišić.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider