Hrvatska nogometna reprezentacija slavi 11. plasman na neko od velikih natjecanja. Europsko prvenstvo igrat će se od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine.

"Sada imamo 7-8 mjeseci za uživati u klubovima, dobro se pripremiti za Euro i ako budemo svi zdravi, ja sam uvjeren da ova reprezentacija može igrati veliku ulogu na Euru", poručio je kapetan Luka Modrić.

Bivši Vatreni Mario Stanić dvije stvari smatra ključnima za visoke ambicije na europskoj smotri.

"Sedam mjeseci prije Europskog prvenstva uvijek se svodi na ono što govori i sam izbornik, a to je pitanje zdravlja igrača i njihovih forma koje će biti u klubovima."

Stanić se ne zamara skorašnjim ždrijebom skupina...

"U kojoj ćemo skupini biti, čak ni to nije toliki problem, ne bih se čak ni s tim zamarao... Jer s ovom kvalitetom koju mi imamo, s ovim gardom, s ovom dominacijom koju imamo, sasvim je nebitno da li igramo protiv jakih, protiv velikih ekipa, jer ako smo predodređeni za velike stvari, a mislim da jesmo, onda je sasvim prirodno da igramo protiv velikih momčadi."

Masovan, ali i geografski poseban Euro

Euro će s 24 sudionika ponovo biti masovan, a ovoga puta i geografski poseban. Prvi put igrat će se diljem Europe, u 12 različitih gradova, od Irske i Španjolske do Azerbajdžana i Rusije. Polufinalima i finalu domaćin će biti kultni Wembley.

Hrvatska će svoje suparnike saznati 30. studenog u Bukureštu. Još tri reprezentacije bit će poznate do utorka navečer nakon posljednjeg kola kvalifikacija, a još ćemo četiri saznati kroz završne turnire Lige nacija koji se igraju krajem ožujka iduće godine.