Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Nedostajalo je malo sreće"

Olić otkrio da Petković propušta Gruziju i dao zanimljivu usporedbu ovih i njegovih Vatrenih

U utorak s početkom u 18:00 Hrvatska igra protiv Gruzije prijateljsku utakmicu u Puli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio u Vukovaru povodom obilježavanja pada grada, prijateljsku utakmicu između Hrvatske i Gruzije koja je na rasporedu u utorak u Puli najavio je njegov pomoćnik Ivica Olić.

"Priliku ćemo dati svim igračima u kadru, dobit će šansu pokazati što znaju. Vidjet ćemo tko će početi susret, no svi će dobiti minute. Neki su se poslije Slovačke požalili na manje ozljede, poput Petkovića, pa vjerojatno neće nastupiti," kazao je Olić.

gol expired Katalonci tvrde: "Hrvatski topnik glavna meta Barcelone, zamijenit će veliku zvijezdu“ divider

Naglasio je kako je Gruzija neugodan suparnik, dodavši kako se nada da će Vatreni na odmor otići pobjedom.

"Nadam se da ćemo na zasluženi zimski odmor otići s pobjedom, uz dobar nastup, no suparnik je neugodan. Protiv Tunisa u Varaždinu ušli smo relaksirano u utakmicu i onda smo vidjeli koliko ti dvoboji mogu biti problematični i teški. Gruzija iza sebe ima nekoliko respektabilnih rezultata u posljednjih nekoliko mjeseci i ne bude li pristup pravi, mogu nam napraviti probleme."

"Mojoj generaciji je nedostajalo samo malo sreće"

Upitan za usporedbu reprezentacije iz 2008. koja je nastupila na EP-u u Austriji i Švicarskoj i u kojoj je Olić bi član, te današnje generacije, Olić je istaknuo kako je "njegovoj generaciji nedostajalo sreće".

"Nama je u Austriji i Švicarskoj nedostajalo samo malo sreće, koju je Hrvatska imala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Tada nam se vratilo ono tužno ispadanje, no opet smo mnogo toga promijenili samo u zadnjih godinu dana, dolaze brojni novi igrači, a njihovu ćemo pravu kvalitetu vidjeti kada na red dođu vrhunski suparnici."

gol expired Gruzijci stigli u Pulu i nahvalili Vatrene: "Hrvatska će igrati glavnu ulogu na Euru" divider

Upitan tko će biti favoriti na predstojećem EURO-u, Olić je istaknuo kako će mnoge reprezentacije koje su podbacile u Rusiji tražiti iskupljenje.

"I mi pretendiramo na vrh"

"Mislim da će mnoge reprezentacije koje su podbacile na Svjetskom prvenstvu htjeti napraviti što više, poput Njemačke i Španjolske. Mislim da se i Italija vraća na visoku razinu. Mnogi žele biti na vrhu, a mi s visoko postavljenom ljestvicom također pretendiramo na njega. Važno će biti u kakvoj ćemo se skupini naći, a onda ćemo sve isplanirati," poručio je Olić.

Jedan od strijelaca u odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Slovačke, Ivan Perišić, još jednom se osvrnuo na pobjedu protiv Slovačke.

"Ispalo je da sam protiv Slovačke ponovno postigao jedan od ključnih pogodaka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, no uvijek ponavljam da nije važno tko zabija, nego da Hrvatska igra dobro, pobjeđuje i osigurava plasmane na završne turnire. Možemo biti ponosni i sretni, mislim da smo zaslužili plasman jer smo pokazali najviše u ovim kvalifikacijama."

Perišić: Nije lako igrati nakon srebra na Svjetskom prvenstvu

Perišić je kazao kako nije lako igrati nakon Svjetskog prvenstva i fantastičnog rezultata kojeg su Vatreni ostvarili u Rusiji.

"Nije lako igrati poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, sve su oči uprte u nas i pod povećalom smo u svakoj utakmici, no spremni smo za nove izazove i nadam se da ćemo na Europskom prvenstvu opet biti dobri. Imamo dobru momčad, pokrivenu s dvojicom ili trojicom dobrih igrača na svakoj poziciji i svatko čeka svoju šansu. Nadam se da ćemo igrati u svojim klubovima i dočekati Europsko prvenstvo u pravoj formi"

Komentirao je i smjenu generacija.

"Neki su se igrači oprostili, no dolaze mlađi, spremni, čak i na krilnim pozicijama gdje smo u prijašnjim godinama imali problema. Osim toga, oni nas potiču na dodatni rad jer svaki puta moramo dati sto posto," poručio je Perišić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider