Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
I oni se nadaju plasmanu

Gruzijci stigli u Pulu i nahvalili Vatrene: "Hrvatska će igrati glavnu ulogu na Euru"

Hrvatska nogometna reprezentacija zaključuje 2019. godinu prijateljskim ogledom protiv Gruzije u Puli ovog utorka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u subotu pobjedom protiv Slovačke osigurali plasman na Europsko prvenstvo 2020., Vatrene u utorak u Puli, na stadionu Aldo Drosina (18:00), očekuje prijateljska utakmica: Hrvatska - Gruzija.

I dok hrvatski reprezentativci iz Opatije za Pulu kreću u utorak, na dan utakmice, u ponedjeljak su u Pulu doputovali nogometaši Gruzije, koji su poslijepodne na stadionu Aldo Drosina odradili trening. Prije toga izbornik Vladimir Weiss i reprezentativac Valerian Gvilia bili su na druženju s novinarima.

"Ovo je je zadnja utakmca za nas u ovoj godini, ali i posljednja provjera prije dodatnih kvalifikacija za Euro, koje su na rasporedu krajem ožujka. Budući da se radi o prijateljskom susretu još nisam odlučio tko će biti u prvoj postavi, ali sigurno će priliku dobiti igrači koji manje igraju", kazao je gruzijski izbornik Weiss.

gol expired Pogledajte kako je pao svjetski rekord: Ludo brza promjena guma! divider

Ustvrdivši kako je hrvatska reprezentacija sastavljena od iznimno kvalitetnih pojedinaca koji igraju po cijeloj Europi, od Modrića, Rebića, Perišića, Brekala i ostalih, Weiss je istaknuo kako će Hrvatska biti jedna od reprezentacija koja će igrati glavnu ulogu na Euru.

"Svoju snagu i kvalitetu dokazali su i u subotnjem susretu protiv mojih Slovaka. Hrvatska je bez Rakitića, Kramarića,Vide i Lovrena bila je prejaka za Slovačku. U svakom slučaju zasluženo su na vrhu ove skupine", poručio je izbornik Weiss.

Gruzija će krajem ožujka u dodatnim kvalifikacijama pokušati izboriti Euro. U polufinalu tog kvalifikacijskog turnira (26. ožujka) igrat će protiv Bjelorusije. Ukoliko pobjede u finalu (31. ožujka) čekat će ih bolji iz dvoboja između Sjeverne Makedonije i Kosova.

gol expired Katalonci tvrde: "Hrvatski topnik glavna meta Barcelone, zamijenit će veliku zvijezdu“ divider

Čestitajući hrvatskim reprezentativcima na plasmanu na Euro, Valerian Gvilia je naglasio kako je za Gruziju sutra iznimno važna utakmica, jer je to posljednji test prije dvoboja s Bjelorusijom.

Do sada je u Puli za sutrašnju utakmicu između Hrvatske i Gruzije prodano oko četiri tisuće ulaznica, a kako bi uživo mogli podržati hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Grad Pula i Pula Sport su preko nogometnih klubova iz Pule i okolice osigurali više od 600 besplatnih ulaznica za mlađe kategorije njihovih nogometaša.

Bit će to peta utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u Puli, te prva nakon 2014. i prijateljske utakmice s Ciprom, koju je Hrvatska dobila s 2:0, a dvostruki strijelac u tom susretu bio je Mario Mandžukić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider