Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Evo objašnjenja

Navijači vjeruju u Vatrene, ali koji je plan B za SP 2022.? Ovaj put su dodatne kvalifikacije ipak nešto teže

Raspored utakmica Hrvatske ide na ruku našoj reprezentaciji, ali što ako ne uspiju?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija do utakmice u Osijeku primila je svega jedan pogodak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. No obrana je popustila u jednoj od najvažnijih utakmica i Slovačka je odnijela dva boda protiv Vatrenih.

Uporni su Rusi u stopu pratili Hrvate, a onda nas i prestigli. Imaju 19 bodova, dva više od Vatrenih, ali u posljednjem kolu moraju na noge Hrvatima na Poljudu 14. studenog.

gol expired Modrić odigra odlično, a Vatreni opet u drami: Livaković nije u formi, obrana je zaspala kod oba pogotka divider

Onaj spretni pogodak Luke Modrića za 2:2 mogao bi se pokazati kao spasonosan jer zbog njega Hrvatska ovisi sama o svojoj sudbini. Da Modrić nije zabio za izjednačenje, ni dvije pobjede do kraja ne bi garantirale prvo mjesto i izravni plasman u Katar.

Ovako, gledajući raspored, Hrvatska ima sve u svojim rukama. Pobjeda na Malti i pobjeda protiv Rusa u Splitu vode nas izravno na Svjetsko prvenstvo, a upravo u takav rasplet vjeruje velika većina navijača u anketi gol.hr-a.

Hoće li se Hrvatska plasirati izravno na SP?

Ukupno glasova:

Ako računamo da će Rusi na svom terenu pobijediti Ciprane, remi na Poljudu u Katar bi odveo Zbornaju. Što ako se to dogodi?

Hrvatska bi po šesti put morala tražiti put do velikog natjecanja u dodatnim kvalifikacijama. U svih pet dosadašnjih baraža Hrvati su bili uspješni, što je zastrašujući podatak za sve moguće protivnike.

No ovaj put dodatne kvalifikacije ne igraju se u dvije utakmice protiv jednog protivnika. U tim utakmicama Vatreni su uvijek bili nositelji i uzvrat su protiv nominalno slabijih protivnika igrali na domaćem terenu. Bio je to recept za uspjeh svaki put.

Pogledajte sažetak utakmice Hrvatska - Slovačka

Ovaj put je situacija nešto drukčija. Deset drugoplasiranih iz kvalifikacija pridružit će se dvije momčadi koje se nisu uspjele dokopati drugog mjesta, ali su imale najbolji rezultat u Ligi nacija. Najbolji od onih koji se već nisu plasirali ili direktno ili u dodatne kvalifikacije.

Tih 12 reprezentacija podijelit će se u tri skupine po četiri momčadi. Na ta tri mini-turnira igraju se polufinala i finale, a tri pobjednika turnira putuju u Katar.

U polufinalima se igra jedna utakmica, a tko će biti domaćin, određuje se boljim rezultatom na ljestvici najboljih drugoplasiranih, dok se domaćin finala određuje ždrijebom.

Raspored polufinala dodatnih kvalifikacija

24./25. ožujka

Raspored polufinala

28./29. ožujka

Ivan Perišić VIDEO Perišić o poništenom golu: "Sudac mi je rekao da to pravilo ne vrijedi jer Slovak nije vidio loptu" divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider