Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Evo i zašto

Raspored do kraja: Vatreni više nisu prvi, ali Modrićev gol iz slobodnjaka mogao bi se ispostaviti kao zlata vrijedan

Dugo smo visjeli protiv Slovaka, ali računica je sada jednostavna da jednostavnija ne može biti...

Da Luka Modrić nije uspio iz slobodnog udarca izjednačiti i donijeti bod Hrvatskoj protiv Slovačke u Osijeku, naša reprezentacija bila bi u prilično nezavidnoj poziciji po pitanju borbe za prvo mjesto u skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Srećom, kapetan Vatrenih je nekako provukao onu loptu kroz živi pa je sada situacija takva da naša reprezentacija ovisi jedino i isključivo o sebi. Bilo bi izvrsno da Nikoli Vlašiću nije poništen pogodak za potpuni preokret i da smo uzeli sva tri boda, ali s obzirom na razvoj događanja na travnjaku Gradskog vrta i činjenicu da su izabranici Zlatka Dalića dvaput bili u rezultatskom zaostatku protiv Slovaka, nije niti ovo loše, nećemo se (previše) žaliti.

Najvažniji podatak koji treba uzeti u obzir poslije raspleta osmog kola skupine H je taj da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u slučaju istog broja u konačnici ne odlučuje međusobni omjer nego gol-razlika. Upravo zbog te činjenice i jesmo apostrofirali važnost Modrićevog slobodnjaka jer da su Slovaci odnijeli sva tri boda iz Osijeka, naša reprezentacija bi se našla u situaciji da mora osluškivati s koliko će razlike Rusi natamburati Cipar u pretposljednjem kolu.

Budući da je raspored takav da će 11. studenog Rusija ugostiti Cipar, a Hrvatska gostovati na Malti, bilo bi veliko pitanje s kakvom bi gol-razlikom Rusi stigli 14. studenog na Poljud na odlučujući obračun za prvo mjesto.

Tako jednostavno zvuči...

Ovako, nakon večerašnjeg trijumfa Rusa u Sloveniji i našeg remija u Osijeku, razlika između Rusije i Hrvatske iznosi samo dva boda i najvažnija vijest zapravo glasi: Hrvatska sama odlučuje o svojoj sudbini.

Računica je jednostavna da jednostavnija ne može biti: ukolko Vatreni ostvare dvije pobjede u posljednja dva kola u studenom, prvo u gostima na Malti i zatim na Poljudu protiv Rusije, osvojit će prvo mjesto u grupi i izravno se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Naravno, trebat će na travnjaku opravdati ulogu favorita u ta dva susreta...

Hoće li se Hrvatska plasirati izravno na SP?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider