Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Nema straha"

Dino Perić: "Vatreni su razina više od Dinama, Bjelica je isključivi razlog uspjeha"

Vatreno krštenje na Rujevici imat će 25-godišnji stoper Dinama Dino Perić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija igra protiv Slovačke odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Euro 2020.

Vatreno krštenje na Rujevici imat će 25-godišnji stoper, rođeni Osječanin Dino Perić, koji će najvjerojatnije krenuti od prve minute, budući da su standardni prvotimci Dejan Lovren i Domagoj Vida suspendirani.

gol expired Slovaci najavljuju pobjedu protiv Hrvatske: ''Možda će zvučati čudno, ali to je naš cilj'' divider

Prije nekoliko mjeseci trener Dinama Nenad Bjelica rekao je da ćete uskoro nositi obranu hrvatske reprezentacije. Tada još niste bili ni standardni prvotimac Dinama, a danas ste u reprezentaciji. Što vam je u prolazilo kroz glavu kada je Bjelica to rekao?

„U tom trenutku to su bile velike riječi. To mi je dalo najviše motiva za daljnji radi i bilo je pokazatelj da mi prvenstveno vjeruju u klubu. Sigurno da mi je takav odnos olakšao utakmice koje su uslijedile. Trener je vrhunski, napravili smo takve rezultate isključivo zbog njega. Stvorio je pravu momčad, pa je jasno da mi riječi takvog trenera puno znače“, kazao je u Perić.

gol expired Jedvaj i Brekalo: "Svi moraju biti spremni igrati na bilo kojoj poziciji" divider

Relativno sporo ste se probijali do današnjeg statusa – Sesvete, Lokomotiva, pa prvo posudba u Dinamo… U čemu je tajna vašeg uspjeha?

„Uvijek sam vjerovao u sebe, i kada sam imao puno problema, i kada nisam igrao, i kada sam imao problema s ozljedama. Kad sam došao u Dinamo i manje igrao, i dalje sam vjerovao u sebe. Radio sam i odricao se svaki, a rad nitko sa strane ne vidi. To je ono što me dovelo do ovdje.“

gol expired Šok na Rujevici: Rijeka nakon povijesnog debakla protiv Dinama potjerala četvoricu igrača divider

Kako je biti u koži debitanta od kojeg se puno očekuje u ovako teškoj utakmici?

„Vidjet ću hoće li biti debitant, hoće li se to tako ostvariti, ali moram reći da sam maksimalno spreman. Gledao sam Slovake, a suigrači i izbornik olakšali su mi situaciju kada samo došao u reprezentaciju. Vjerujem u sebe, pun sam samopouzdanja, tako da ne mogu reći da se nečega bojim, da imam strah od bilo čega. Naravno da nije isto debitirati ili igrati 80. utakmicu za reprezentaciju, ali mislim da je sve stvar glave, koncentracije i fokusa na suparnika. Ako se to ostvari, ako zaigram, mogu reći da sam dobar u glavi i da ne bi trebalo biti problema.“

Real slavi gol kod Barcelone (Foto: AFP) Ovo bi moglo igrati veliku ulogu u El Clasicu: Barca u prednosti, je li ovo pravedno prema Realu? divider

Kakva je razlika trenirati u reprezentaciji i Dinamu?

„Reprezentacija je ipak razina više, tu stvarno sve vrhunski igrači, samo s Lukom Modrićem trenirati je razina više. Mislim da je sve brže. Lijepo se trenira i u Dinamu, stvarno je sve odlično, ali mislim da je ovo ipak razina više“, zaključio je Perić.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider