Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
U kompletnom sastavu

Jedvaj i Brekalo: "Svi moraju biti spremni igrati na bilo kojoj poziciji"

Branič njemačkog bundesligaša Augsburga, koji je utakmicu u Trnavi proveo na klupi, ustvrdio je da će takvu utakmici biti teško ponoviti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je uoči kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom konačno odradila trening u kompletnom sastavu. Borna Barišić i Josip Brekalo istrčali su na pomoćni teren Rujevice i priključili se ostatku ekipe. Dosad su zbog preventivnih razloga radili odvojeno od glavnine skupine.

Tin Jedvaj izašao je pred novinare prije treninga i utvrdio da je utakmica između Hrvatske i Slovačke bila jedna od najboljih igara hrvatske reprezentacije koje je gledao, ali da ta utakmica ne bi trebala biti mjerilo za subotnji dvoboj protiv Slovačke.

Jedvaj: "Neću sto puta probijati stranu kao Šime"

Branič njemačkog bundesligaša Augsburga, koji je utakmicu u Trnavi proveo na klupi, ustvrdio je da će takvu utakmici biti teško ponoviti. No, dat ćemo sve od sebe i ići na pobjedu, rekao je.

Kazao je da je na raspolaganju izborniku za bilo koji poziciju u subotu, jer, kako je rekao, bitno je stavljati interes ekipe ispred sebe, pogotovo u odlučujućim utakmicama.

gol expired Šok na Rujevici: Rijeka nakon povijesnog debakla protiv Dinama potjerala četvoricu igrača divider

Na novinarsko pitanje može li se od njega očekivati veći ofenzivni angažman, Jedvaj je rekao da on nije ofenzivni igrač i da to nikad neće biti.

"Neću sto puta probijati stranu kao Šime, to je njegov posao i u tome je najbolji. Moj zadatak je pokriti obrambeni dio i spriječiti moguće napade Slovačke", istaknuo je.

Izrazio je zadovoljstvo igranjem u Augsburgu, naglasivši kako je to ekipa puna potencijala, koja će se razvijati tijekom prvenstva.

"Važno mi je da igram u kontinuitetu kao stoper u sredini, što mi najbolje leži," naveo je.

Brekalo: "Svi igrači moraju biti spremni igrati na bilo kojoj poziciji"

Tinov kolega iz Bundeslige, Josip Brekalo također smatra kako će utakmica u Rijeci biti drugačija od ogleda iz Trnave.

"Ovo će biti drugačija utakmica nego ona u Trnavi jer su oni sigurno nešto naučili iz svojih grešaka i bolje će se pripremiti a ovo im je i zadnja šansa za kvalificiranje. U svakom sučaju mi smo favoriti i sigurno bolja ekipa, a to smo pokazali u prvoj utakmici," kazao je krilni igrač Wolfsburga.

Real slavi gol kod Barcelone (Foto: AFP) Ovo bi moglo igrati veliku ulogu u El Clasicu: Barca u prednosti, je li ovo pravedno prema Realu? divider

Brekalo je naglasio kako je u dobroj formi, iako je u posljednje dvije utakmice primio nekoliko udaraca. Dodao je i kako je spreman igrati na bilo kojoj poziciji.

"Svi igrači moraju biti spremni igrati na bilo kojoj poziciji, što se od njih traži u tom trenutku. No, nadam se da ću igrati na svojoj poziciji i da ćemo svi skupa to najbolje odraditi, naglasio je dodavši:

"U svakoj utakmici se mora ići maksimalno, respektirati protivnika, raditi ono što najbolje radiš i neće biti problema", rekao je Brekalo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider