Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznaje Mađara

Detaljna analiza: Poznati hrvatski sudac prokomentirao lakrdiju u Madridu

Nogometni spektakl u Madridu zasjenili su mađarski sudac Viktor Kassai i njegovi pomoćnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Usprkos sinoćnjoj fantastičnoj nogometnoj predstavi na Santiago Bernabeuu, glavna tema danas su sudačke pogreške mađarskog suca Viktora Kassaija i njegovog pomoćnika. Nogometni svijet zgrožen je odlukama u korist Reala, a samo za Dnevnik Nove TV analizu velikih pogreški donose, Mario Strahonja - koji je i sam nekada sudio Ligu prvaka, te Milan Stjelja.

Nogometni spektakl u Madridu zasjenili su mađarski sudac Viktor Kassai i njegovi pomoćnici. Svojim netočnim odlukama pogurali su Ronalda i njegov Real, a Bayernovim velikanima Lahmu i Xabiju Alonsu nanijeli veliku nepravdu na oproštaju od Lige prvaka.

"U četvrtfinalu Lige prvaka utakmice trebaju suditi suci s više osjećaja. Bilo je previše pogrešaka protiv nas", izjavio je trener Bayerna Carlo Ancelotti.

Veznjak Bayern Arturo Vidal bio je još precizniji.
"Vidjeli ste i sam: pokradeni smo. Bilo je to jako ružno."

Količinom pogrešaka ostao je zatečen i Mario Strahonja, samo jedan od dvojice Hrvata koji su u moderno vrijeme sudili Ligu prvaka. Kassaija dobro poznaje.
"Znam ga dobro osobno. Čujemo se tu i tamo, žao mi je što to tako moram konstatirat: nije dobro vodio utakmicu, nije ju imao pod kontrolom. Definitivno: tim je izgubio utakmicu, ne sam Viktor."

Strahonja je odsudio 5 utakmica Lige prvaka, 24 Europske lige, te ukupno 105 međunarodnih, a njegov stručni sud je: Kassai je Casemiru drugi žuti morao pokazati u nekoliko situacija, kao npr. kod jedanaesterca nad Robenom.
„To je obećavajuća prilika za postizanje pogotka i ona apsolutno ona mora biti kao takva kažnjena opomenom. To je službeni naputak. Znači, apsolutno čisto, po pravilima nogometne igre, po knjizi i neobjašnjivo mi je, s obzirom da je Viktor gledao puno, puno klipova, zašto se to dogodilo? Očito je izgubio kontrolu nad utakmicom i neobjašnjivo je da nije opomeno drugi put igrača. Veliki je to nedostatak i minus jer ovo je isključujuća opomena i žao mi je što je do toga došlo."

S druge strane, Kassaiji je za čist start na loptu Vidalu pokazuje drugi žuti.
"Fantastično je postavljen Kassai i velim: iskustvo ovakvog suca je takvo da mora gledati i nastavak lopte, gdje ju je taj igrač i udario. Vidljivo je bilo da je Vidal u prednosti tijelom, da je ušao ispravno u klizeći start. Čak i da se i dogodio kontakt, apsolutno nema razlike da bude opomena. Jer vidljivo je da on ide prvi na loptu."

Kardinalnu pogrešku opisao je i Kassaijev pomoćni sudac kod Ronaldovog gola za 2:2. Ronaldo je slavio u zagrljaju Modrića i Kovačića, a sve zbog toga što pomoćnik nije primijetio zaleđe.
"Ovo ne bi trebala biti nimalo zahtjevna situacija za pomoćnog suca zato što je lopta iz faze obrane otišla prema igraču Reala unatrag i napadač i obrambeni igrači su u samo dva, tri koraka naprijed - nazad, naprijed - nazad. I ovdje je vidljivo da je sudac pomoćni u liniji Ronalda i to je jedini razlog zašto je pogriješio."

Zaleđe je bilo i kod trećeg Ronaldovog gola, pa će se Realov prolaz u polufinale definitivno pamtiti po teškim sudačkim propustima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX