Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasad samo izgovori

UEFA i dalje po svom: Ne planiraju skoro uvođenje pomoćnog videosuca

Videotehnologija nešto je što zazivaju brojni ljubitelji nogometa nakon svega viđenog utakmici Real - Bayern.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč mnogobrojnim kontroverznim sudačkim odlukama tijekom ovogodišnjih utakmica nogometne Lige prvaka, Europski nogometni savez (UEFA) ne planira skoro uvođenje pomoćnog videosuca u elitno klupsko natjecanje, priopćio je u srijedu glasnogovornik UEFA-e Pedro Pinto.

Pitanje uvođenja videotehnologije kao pomoćnog sredstva koje bi olakšalo sucima donošenje odluka u dvojbenim situacijama, ponovno je aktualizirano nakon uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka, koja je u utorak odigrana u Madridu, a u kojoj je Real svladao Bayern sa 4:2 u produžetku i tako izborio mjesto u polufinalu.

Nakon utakmice vodstvo i igrači Bayerna bili su ogorčeni odlukama mađarskog suca Viktora Kassaija i njegovih pomoćnika.

Kassai je u 84. minuti neopravdano pokazao drugi žuti karton Arturu Vidalu, prije toga je propustio dati drugi žuti Casemiru zbog starta na Arjenu Robbenu, a u produžetku priznao dva pogotka Cristiana Ronalda postignuta iz zaleđa.

"UEFA stalno traži načine kako unaprijediti utakmice pod njezinom ingerencijom pa su tako vođene brojne diskusije prije nego što je za Euro 2016 i Ligu prvaka uvedena tehnologija za procjenu je li postignut pogodak. Što se pomoćnih videosudaca tiče, u tijeku su testiranja. Pričekajmo rezultate pa ćemo vidjeti hoće li ili kako će sustav funkcionirati, a da pritom ne bude narušen tijek igre", izjavio je Pinto.

U prijevodu, još će proći puno vremena tijekom kojeg će suci svojim odlukama moći izravno utjecati na rezultate klubova i karijere sportaša...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider