Tenis
SPORTOVI
Tenis
zanemarimo omjer 2-8

Del Potro bi trebao slaviti protiv Čilića, ali evo razloga zbog kojeg to neće!

Baš kako smo bili i priželjkivali, u finalni dan Davis Cup susreta između Hrvatske i Argentine ulazi se s našom prednošću 2:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić i Ivan Dodig odradili su "očekivano" i slavili su u igri parova drugog dana finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine. Naš par slavio je protiv Juan Martina Del Potra i Leonarda Mayera s 3:0 u setovima, no tek sada treba napraviti onaj konačni korak prema naslovu pobjednika.

U najavi ovog finala smo rekli: Čilić i par su zicer. Marin je imao krizu protiv Delbonisa koju je prebrodio i slavio je u pet setova, dok prave drame u parovima nije bilo. Ključni bodovi bit će posljednjeg dana, u nedjelju.

Delpo ima 8-2, ali ovo će biti drugačiji susret

Prvi na teren izlaze veliki prijatelji i vršnjaci Marin Čilić i Juan Martin Del Potro. Dosada su već igrali 10 puta, a samo je dvije pobjede dosada upisao naš tenisač. No Međugorac je već bio objasio da je najviše mečeva bilo u 2012. godini kada se vraćao nakon ozljede koljena. Del Potro je slavio u sva četiri ogleda.

"Očekujem drugačiji meč od dosadašnjih. U Argentini smo igrali nakon što sam prva dva dana igrao deset sati. Očekujem težak meč. On je nevjerojatno kvalitetan igrač. Protiv Ive je u petak pokazao kvalitetu servisa i sigurnost u igri. Vjerujem da imam kvalitetu za doći do pobjede, a uz podršku publike bit će mi lakše", rekao je Čila nakon pobjede u parovima.

Posljednji meč igrali su prije više od tri godine, a tada je Del Potro slavio u pariškoj dvorani sa 6:4, 7:6(3). Bio je to njihov jedini dvoranski meč od spomenutih 10 u kojem je Argentinac spasio sve četiri break lopte, a Marin je ispustio samo jedan.

Nakon toga se puno toga promijenilo. Čilić se domogao do prvog Grand Slama (US Open 2014. godine), a Del Potro je ponovno morao na operaciju zgloba i tek se ove sezone vratio "pravom" tenisu. Bit će to, u najmanju ruku, najuzbudljiviji meč igran na hrvatskim prostorima od samostalnosti.

U slučaju da Čilić ipak ne uspije postati šesti igrač u povijesti Davis Cupa koji je slavio u sva tri finalna dvoboja, odluka o pobjedniku past će u petom meču u kojem će hrvatski reket biti Ivo Karlović. Tko će stajati s druge strane je nebitno, jer će sve ovisiti o Divu sa Šalate.

Karlović veliki favorit u eventualnom petom meču

Karlović se dosada nije susretao s Guidom Pellom ni s Leonardom Mayerom, no zato jest čak četiri puta s Federicom Delbonisom. Karlović vodi 3:1 u međusobnim ogledima, a jedini meč koji je Argentinac dobio je bila predaja našeg "doktora" na Australian Openu ove godine. Jednom su igrali u dvorani, 2014. godine, i Karlović je slavio u tri tie breaka.

Na početku posljednjeg dana psihološka prednost bit će na strani naše reprezentacije, odnosno Čilića. Del Potro je u trećem setu igre parova izgledao indisponirano i upravo su s njegovog reketa stizale neke neočekivane pogreške. Marin je s druge pak strane izgledao sjajno i s takvim momentumom ima realne izglede donijeti Hrvatskoj drugi Davis Cup naslov.

U najgorem slučaju da to ne uspije, Karlović u svojem gradu, pred svojom obitelji, kćerkom i prijateljima ima priliku ostvariti najveću pobjedu u svojoj karijeri. Napetost i drama u mečevima, pogotovo eventualnim tie-breakovima mu nije strana stvar i sigurno je u prednosti u odnosu na 26-godišnjeg Delbonisa. Argentinac je dosada u karijeri igrao dva "živa" peta meča u Davis Cupu i trenutno je na omjeru 1:1. Posljednji je, prošle godine u Belgiji protiv prosječnog Stevea Darcisa, - izgubio!

Navijači oduševili u subotu

I za kraj treba pohvaliti navijače u zagrebačkoj Areni. Prvog dana u petak je atmosfera podbacila, no zato je danas bila na najvišoj razini. I kada ih je sudac Pascal Maria pozivao da se smire jer su igrači spremni za igru, Arenom se orilo "zovi, samo zovi, svi će sokolovi, za te život dati". Čilić je u parovima ostavio daleko bolji utisak od Del Potra i ne možemo se oteti dojmu da je to bilo zahvaljujući navijačima! 

Upravo takva podrška potrebna je u nedjelju našim tenisačima u četvrtom i ako baš bude trebalo petom meču. S obzirom na sve što su napravili ove sezone u Davis Cupu, ništa manje od krcate Arene, navijanja iz petnih žila i maksimalne podrške nisu ni zaslužili.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider