Tenis
SPORTOVI
Tenis
arena je proključala

Čiliću pobjeda, a Hrvatskoj bod na startu finala nakon tri i pol sata drame!

Marin Čilić slavio je s 3:2 u setovima protiv Argentinca Federica Delbonisa…

Hrvatska reprezentacija ima prednost u velikom finalu Davis Cupa. Hrvatska vodi protiv Argentine 1:0 nakon dramatične pobjede Marina Čilića protiv Federica Delbonisa s 3:2, po setovima 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2 poslije tri sata i 35 minuta igre!

Hrvatska je napravila prvi korak ka osvajanju svog drugog Davis cup trofeja jer je Čilić u prepunoj zagrebačkoj Areni u pet setova nadigrao Delbonisa, koji se nakon zaostatka 0-2 u setovima vratio u meč i izjednačio, no presudila je Čilićeva kvaliteta u petom setu. Zašto se dogodilo objasnio je Čilić u prvoj reakciji nakon meča.

Imao je kontrolu, a onda pad u trećem setu

Čilić je dobio prvi set zahvaljujući "breaku" za 3-1 i sjajnom prvom servisu, a Marin je odličnu igru i nedodirljivost pri servisu zadržao i u drugom setu nakon što je kod 5-5 oduzeo servis Argentincu. U trećem setu Delbonis je došao do svojih prvih lopti za obrat u meču i poveo je s 2-0, da bi Čilić odmah vratio svoj izgubljeni servis.

Kod 3-3 Marin nije iskoristio dvije break-lopte, a Argentinac je u narednom gemu uspio i po drugi puta oduzeti Čilićev servis za vodstvo od 5-3, kojeg je na svoj servis pretvorio u dobitak seta. Taj dobiveni set je jako motivirao Delbonisa koji je u četvrtom setu potpuno "razbio" neprepoznatljivog Marina s 6-1, oduzevši mu servis čak triput.

Nakon što je izgubio 10 od zadnjih 11 gemova, Čilić je odlučujući set počeo "breakom", ponovno je zaigrao i servirao na vrhunskom nivou kao u prva dva seta, da bi kod 4-2 još jednom napravio "break" i konačno slomio Delbonisov otpor pred najvećim navijačem Argentine Diegom Maradonom.

Čilić je u ovom meču imao 17 aseva, a od 16 "break lopti" iskoristio je pet, imao je jednu neprisiljenu pogrešku manje (59) od Delbonisa, dok su obojica imala po 29 winnera.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Delbonisa te treća pobjeda hrvatskog igrača. U drugom dvoboju po rasporedu finala Davis Cupa graju Ivo Karlović i Juan Manuel del Potro.

Hrvatska je osvojila Davis Cup 2005. godine u svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu, dok je Argentina dosada četiri puta igrala u finalu (1981, 2006, 2008 i 2011) i sva je četiri puta gubila.

Hoće li Hrvatska osvojiti Davis Cup?

Ukupno glasova:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider