Tenis
SPORTOVI
Tenis
Održan ždrijeb finala

Sve je jasno: Karlović lovi ključni bod za osvajanje Davis Cupa!

Održan je ždrijeb za finale Davis Cupa Hrvatska - Argentina nakon kojeg je puno jasnije na kakve su se taktike odlučili izbornici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi dvoboj ovogodišnjeg finala Davis Cupa Hrvatska - Argentina, koji će se održati od petka do nedjelje u Areni Zagreb, odigrat će Marin Čilić i Federico Delbonis, odlučeno je na ždrijebu održanom u četvrtak u maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski" u četvrtak.

Čilić i Delbonis će započeti svoj dvoboj od 14 sati, a nakon njih na teren će Ivo Karlović i Juan Martin Del Potro. Treba spomenuti kako je Krajan u posljednji čas promijenio sastav pozvavši Škugora umjesto ozlijeđenog Ćorića.

U subotu od 15 je na programu dvoboj parova za koji su za Hrvatsku nominirani Ivan Dodig i Franko Škugor, a za Argentinu Leonardo Mayer i Guido Pella.

Posljednjeg dana finala, u nedjelju od 14 sati igrat će prvi igrači reprezentacija, Marin Čilić i Juan Martin Del Potro, a nakon njih u mogućem odlučujućem petom susretu snage će odmjeriti Ivo Karlović i Federico Delbonis.

Na finale Davis Cupa trebao bi doći i jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona. To je na svojoj internetskoj stranici potvrdio argentinski Ole.

Pobjednik Davis Cupa postat će reprezentacija koja prva ostvari tri boda.

Hrvatska je osvojila Davis Cup 2005. godine u svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu, dok je Argentina dosada četiri puta igrala u finalu (1981, 2006, 2008 i 2011) i sva je četiri puta gubila.

RASPORED IGRANJA FINALA DAVIS CUPA:

Petak, 25. studenoga:

14.00 sati - MARIN ČILIĆ - Federico Delbonis

u nastavku - IVO KARLOVIĆ - Juan Martin Del Potro

Subota, 26. studenoga:

15.00 sati - IVAN DODIG/FRANKO ŠKUGOR - Leonardo Mayer/Guido Pella

Nedjelja, 27. studenoga:

14.00 sati - MARIN ČILIĆ - Juan Martin Del Potro

u nastavku - IVO KARLOVIĆ - Federico Delbonis
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider