Tenis
SPORTOVI
Tenis
čilić će biti spreman

Rezultatom možemo biti zadovoljni, ali atmosfera s popratnim animatorima je bila za nedovoljan!

Gotov je prvi dan finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine nakon kojeg je rezultat "očekivanih" 1:1...

Nakon prvog dana finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine zadovoljniji mogu biti gosti. Rezultat je, mnogi će se složiti, očekivan (1:1), ali igra s kojom se došlo do tog rezultata i nije bila prema predviđanjima.

Nepotrebna potrošnja Čilića

U najavi prvog dana finala govorili smo o tome kako će Marin Čilić glatko dobiti klasičnog zemljaša Federica Delbonisa koji u karijeri ima mizeran učinak igranja na brzoj podlozi. I sve je bilo OK do 3:3 u trećem setu kada je Čilić propustio dvije vezane lopte za break. Delbonis se izvukao i onda krenuo na sve ili ništa. Nanizao je sedam uzastopnih gemova i svi su se počeli pitati "pa zar će se ovo dogoditi?".

Srećom šesti tenisač svijeta pokazao je ponovno svoje pravo lice na početku petog seta, oduzeo početni udarac Argentincu, a isto je ponovio i u samoj završnici.

Čilić se nakon meča požalio na nekorektan potez Delbonisa koji je između drugog i trećeg seta uzeo podužu 10-minutnu pauzu, zbog čega je on ispao iz ritma. Bitno da se na vrijeme ipak vratio u svoj prepoznatljiv ritam reterniranja i ubacivanja kvalitetnih servisa koji su slomili Delbonisa.

Nažalost, meč se nepotrebno odužio i oduzeo više energije iz Čilića koji pak tvrdi "bit ću spreman sutra za parove".

Karlović je dao SVE i nije doveden da pobijedi Delpa

Iako se vratio u reprezentaciju nakon četiri godine stanke i s 37 na leđima, nismo trebali očekivati da će raditi čuda i pobijediti jednog od najboljih igrača današnjice Del Potra. Argentinac je jednostavno klasa iznad i to što mu je uzeo set može biti dobra stvar iz razloga što će Argentinac imati manje vremena za rekuperaciju i odmor uoči subote i igre parova. Ako naravno nastupi.

"Nisam igrao dobro na početku i nisam uspio kontrolirati njegove servise. Pokušavao sam se boriti koliko sam mogao, ali to nije danas bilo dovoljno", rekao je neutješni Ivo na kraju dvoboja.

Svaka čast Karloviću na drugom setu te većini trećeg i četvrtog. Pukao je dva puta u završnici, no ne treba raditi dramu oko toga. On je dao svoj maksimum u ovom trenutku. Uostalom, budimo iskreni, on je vraćen u reprezentaciju da dobije eventualni peti meč, odnosno drugi argentinski singl ukoliko Čilić ne pobijedi Del Potra u prvom meču u nedjelju. To je njegova misija u ovom nastupu u finalu Davis Cupa.

Navijačima i animatorima negativna ocjena

Navijači su ponovno podbacili prvog dana, baš kao i u polufinalu protiv Francuza kada se igralo u Zadru. Treba uzeti u obzir da je susret počinjao na radni dan u 14 sati, ALI zagrebačka Arena je navodno rasprodana, a na tribinama je bila velika brojka praznih mjesta! Kako je to moguće? Plus, ako je Hrvatska domaćin, ne bi li trebalo biti manje gostiju u dvorani? Argentinaca je možda bilo za nijansu manje...

Po prvi puta u povijesti finala Davis Cupa imali smo živu glazbu u pauzama između gemova i setova. Svaka čast organizatoru na ideji, ali sudeći prema komentarima u dvorani i ljudi koji su pratili dvoboj na društvenim mrežama to je ispao potpuni fijasko.

"Doveli su pjevača Soulfingersa da pjeva neke pjesme koje je "jučer" smislio samo za ovaj event. Nijednom nije zasvirala niti jedna hrvatska nacionalna ili navijačka pjesma koja se inače pušta na ovakvim događajima", napisao je jedan od nezadovoljnih navijača atmosferom u dvorani.

Kao i u spomenutom meču protiv Francuske atmosfera mora biti bolja u subotu i nedjelju želimo li doći do drugog naslova u Davis Cupu, odnosno želimo li Argentincima uskratiti prvi. Nadamo se da sutra na igri parova neće biti praznih mjesta i da će se gostujući navijači jako malo čuti. Ne zato jer će Ivan Dodig i Marin Čilić ostaviti Argentince bez šanse, već jer će ih naši navijači pošteno nadglasati.

Susret parova prema rasporedu započinje u 15 sati, a prema slobodnoj procjeni na teren će izaći Del Potro i Leonardo Mayer s argentinske strane te Dodig i Čilić s hrvatske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider