Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi bod je tu

VIDEO Čilić objasnio zašto se "raspao" i kako se uspio vratiti

Davis Cup finale Hrvatska - Argentina otvoreno je u pobjedničkom tonu za našu reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je finale Davis Cupa Hrvatska - Argentina otvorio pobjedom protiv Federica Delbonisa čime je donio prvi bod Hrvatskoj.

Za osvajanje Davis Cupa nedostaju još dva boda, a Čilić bi mogao pridonijeti u oba - u subotu u igri parova te u nedjelju protiv Juana Martina del Potra.

"Spreman sam igrati pet dana zaredom, a kamoli tri", ispalio je poslije meča i potvrdio da će igrati u paru s Dodigom.

Nakon dva suvereno dobivena seta kola su u trećem krenula nizbrdo, u jednom trenutku je Federico Delbonis uzeo sedam gemova zaredom i pojavila se panika u Areni.

"U petom setu sam uspio ostati mentalno na razini"

"Prva dva seta sam servirao fenomenalno, nisam imao previše problema. Nisam se osjećao najbolje na reternu, izgubio sam malo ritam na svom servisu. Imao sam dvije break lopte kod 3:3 u trećem setu, to nisam iskoristio, a on kasnije jest i počeo je igrati sve bolje i bolje", izjavio je Čilić poslije meča za HRT.

Argentinac je izjednačio na 2:2, ali u petom, odlučujućem setu Marin je proradio. Prije toga je otišao u svlačionicu...

"Jednostavno sam se emocionalno spustio na neku razinu gdje nisam bio unutra, aktivan s nogama i gestikulacijama. Izbornik mi dao par savjeta početkom par petog seta, pokušao sam igrati svaki poen maksimalno jer znamo koliko ova pobjeda znači. U petom setu pokušavao sam mentalno ostati na razini i uspjelo mi je, izvukao sam najbolje iz sebe", kazao je Čilić, zahvalivši se publici.

"Publika je stvarno bila vrhunska, hvala svima. Znam da nije lako tri i pol sata, meč je dugo trajao, hvala hvala svima. Ipak je ovo finale i moramo dati svi sve od sebe."

Hoće li Hrvatska osvojiti Davis Cup?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider