Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Musa apsolutni junak

Nigerija nokautirala Island, Hrvatska na milimetar od osvajanja prvog mjesta u skupini!

Hrvatska nogometna reprezentacija nije dočekala neriješeni rezultat između Nigerije i Islanda, ali je ipak stigla jako blizu tome da bude pobjednik skupine D Svjetskog prvenstva.

Galerija Ahmed Musa (Foto: AFP) Reprezentacija Islanda (Foto: AFP) Reprezentacija Nigerije (Foto: AFP) +3 Mikel i Bodvarsson (Foto: AFP)

Nigerija je pobijedila Island s 2:0 i uoči posljednjeg kola se probila na drugo mjesto skupine D Svjetskog prvenstva, iza Hrvatske, a ispred Argentine i Islanda.

Vatreni još uvijek nisu 100 posto sigurni na broju jedan jer kriterij određivanja poretka u slučaju jednakog broja bodova nije međusobni omjer (Hrvatska je pobijedila Nigeriju u Kalinjingradu) već gol-razlika, ali nakon ovakvog raspleta (i one veličanstvene pobjede nad Argentinom) sasvim je logično očekivati da Hrvatska bude pobjednik skupine.

Jedini način da se to ne dogodi jest da u posljednjem kolu Nigerija s nekoliko golova razlike pobijedi Argentinu, a istovremeno izabranici Zlatka Dalića dožive potop protiv Islanđana. Sami procijenite koliko je to (ne)realno...

Što se tiče dvoboja Nigerije i Islanda, nakon vrlo slabog prvog poluvremena u kojemu niti jedna momčad nije uspjela stvoriti priliku za pogodak, nastavak je donio bolji nogomet, a Nigerija je bolju igru okrunila s dva gola Ahmeda Muse.

Prvoga je napadač moskovskog CSKA postigao nakon što je sjajno primirio loptu koju je s desnog krila u kazneni prostor ubacio Moses, a drugoga kada se na širokom prostoru znalački oslobodio Arnasona i zatim lakoćom prevario Halldorssona.

Minutu prije drugog pogotka Musa je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

Island je u 83. minuti imao idealnu priliku za smanjenje rezultata, ali je Gylfi Sigurdsson promašio 11-erac kojega je sudac Conger dosudio nakon pregleda snimke kada je ustanovio da je Ebuehi prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Finnbogasona.

NIGERIJA - ISLAND 2:0

Pred 44.000 gledatelja na Volgograd Areni sudio je Matt Conger iz Novog Zelanda.

Strijelac: 1:0 Musa (49), 2:0 Musa (75)

Promašeni penal: Sigurdsson (Isl,83)

NIGERIJA: Uzohu - Balogun, Ekong, Omeruo - Ndidi, Mikel, Etebo (Iwobi, 90)- Idowu (Ebuehi, 46), Moses - Iheanacho (Ighalo, 86), Musa

ISLAND: Halldorsson - Magnusson, R. Sigurdsson (Ingasson, 65), Arnason, Saevarsson - Bjarnason, G. Sigurdsson, Gunnarsson (Skulason, 87), Gislason - Finnbogason, Bodvarsson (Sigurdarsson, 71)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider