Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ali imaju problema...

Rusi ''nabrijani'' na četvrtfinale s Hrvatima: Najavljuju promjenu taktike i recept za pobjedu

Hrvatska i Rusija u subotu će se boriti za polufinale Svjetskog prvenstva.

Ilja Kutepov (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još su dva dana ostala do četvrtfinalne utakmice između Hrvatske i Rusije. Tko god prođe u polufinale, ostvarit će veliki uspjeh kakav im baš nije predviđan uoči Svjetskog prvenstva.

Standardni stoper ruske nogometne reprezentacije Ilja Kutepov, koji je odigrao sve utakmice od prve do posljednje minute na prvenstvu, izjavio je kako je uspjeh protiv Španjolske u osmini finala pojačao apetite unutar momčadi te kako sada vjeruju i u pobjedu protiv Hrvatske u Sočiju u subotu.

"Prije samo tjedan dana bili smo autsajderi, a sada svi vjerujemo u plasman u polufinale. Sve dok smo u igri, postoje šanse. Pripremamo se za utakmicu protiv Hrvatske, koncentrirani smo, ambiciozni i znamo kako će travnjak dati sve odgovore. Pobjeđivanje je kao ovisnost, uvijek želite još", rekao je Kutepov.

Rusija je Španjolsku izbacila boljim izviođenjem 11-eraca, baš kao i Hrvatska Dansku u svom susretu osmine finala.

Sa svojim suigračem iz obrane slaže se i veznjak Aleksandar Golovin, jedan od najzaslužnijih igrača za neočekivani uspjeh domaćina.

"Sve je moguće u ovoj fazi natjecanja. I prije utakmice protiv Španjolske mislili smo da možemo do finala, a sada na tu mogućnost gledamo kao na nešto normalno. Znali smo da će u toj utakmici Španjolska kontrolirati posjed lopte, to radi u svakoj utakmici, dok ćemo se u utakmici protiv Hrvatske morati osloniti na svoje jake strane i mi biti ti koji ćemo nametnuti svoj stil igre. U subotu će pobijediti ona momčad koja bude jača u duelima i tvrdoglavija", smatra Golovin.

Rusija se još uvijek nada kako bi se za susret protiv Hrvatske u konkurenciju mogao vratiti jedan od njihovih najboljih igrača Alan Dzagojev, koji je zbog ozljede butnog mišića morao biti zamijenjen još u prvom poluvremenu prve utakmice SP-a protiv Saudijske Arabije prije tri tjedna. Dzagojev se oporavio od te ozljede, ali ponovno nije trenirao jer je imao problema s leđima.

Osim Dzagojeva, problema s ozljedom potkoljenice ima i jedini pravi lijevi bek u ruskoj reprezentaciji, iskusni 34-godišnji Jurij Žirkov. On se ozlijedio u prvom poluvremenu utakmice protiv Španjolske.

Tko će slaviti u nedjelju u Las Vegasu (uživo GOL.hr od 4:00)?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider