Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedan čovjek stoji iza svega

Ronaldo već neko vrijeme traži kuću u Torinu, otkrivaju se detalji ovog nevjerojatnog transfera

Polako se otkrivaju detalji zasad još nepotvrđenog, ali sve realnijeg transfera Cristiana Ronalda u Juventus.

Galerija Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Gianluigi Buffon (Foto: AFP) +2 Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)

Još uvijek zvuči nestvarno, ali portugalski, španjolski i talijanski mediji i dalje pišu kako je sve bliže transfer godine. Cristiano Ronaldo u Juventusu - toga se nisu sjetili niti u najtrofejnijem talijanskom klubu, ali niti u najtrofejnijem europskom klubu.

Toga se nije sjetio nitko osim superagenta Jorgea Mendesa, koji je zaslužan za ovu senzacionalnu vijest. Treba jasno istaknuti kako transfer nije završen, možda nije ni blizu tome, ali su vijesti koje se vežu za njega jako, jako ozbiljne.

Polako se otkriva pozadina cijele priče, a ona je počela prije nekoliko tjedana, kada je Jorge Mendes radio na transferu Joaoa Cancela u Juventus. Tada je pitao gazde Juventusa zašto ne bi doveli Cristiana Ronalda kada već toliko žele tu, za njih, nesretnu Ligu prvaka.

Naravno, oni su se dobro nasmijali, a onda im je Mendes otkrio jednu stvar. Klauzula u vrijednosti od nekoliko stotina milijuna kojom se Real zaštitio od Ronaldova odlaska vrijedi samo za odabrane. To su Barca, PSG i engleski bogataši, ali ne i Juventus.

Trebalo je samo skupiti za veliku plaću, kažu nevjerojatnih 30 milijuna eura godišnje za jednog 33-godišnjaka, i akcija je mogla početi. Odmah su počele računice o tome koliko će se podići prihod od marketinga, uskočili su sponzori i priča se zakotrljala.

I ne zaustavlja se jer portugalski mediji, preko kojih Ronaldo plasira željene informacije, tvrde kako je on spreman otići u Juve. I ne samo to, navodno već dva tjedna bira kuće u prijestolnici Pijemonta.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sjetimo se škarica iz Torina

Podsjetimo, onaj čudesni gol škaricama iz Torina bio je preokret u formi Portugalca. Na Juventusovu stadionu dobio je ovacije, a svi znamo koliko su Ronaldu važni hvalospjevi. Tada je čak izjavio da je kao mali uvijek volio Juve te kako će zauvijek zbog aplauza nakon gola biti zahvalan navijačima Stare dame. To mu se, tada je rekao, nikad u životu nije dogodilo, da protivnički navijači plješću njegovu potezu.

Odšteta koju bi Juventus trebao platiti za Cristiana navodno je 120 milijuna eura. Real bi to trebao prihvatiti te krenuti u slaganje nove zvjezdane momčadi. Neymar ili Mbappe? Florentino Perez želi obojicu. O Neymaru se najviše pričalo, no iz Francuske opet počinju stizati najave o još jednom transferu Mbappea. A madridski mediji tvrde, ako je Real spreman prodati Ronalda, znači da ima asa u rukavu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider