Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Uskoro će dominirati svijetom''

Čudesni Mbappe suočava se s najvećim testom dosad, a PSG i Real dogovorili su senzacionalni transfer?

Kylian Mbappe jedna je od najvećih priča ovog Svjetskog prvenstva, a možda najznačajnija činjenica o njegovu nastupu protiv Argentine jest ta da, prema njegovim standardima, nije bio posve izvanredan.

Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čudesni francuski napadač Kylian Mbappe bio je junak velike pobjede protiv Argentine u osmini finala Svjetskog prvenstva, a sada se suočava s najvećim testom dosad, granitnom obranom Urugvaja i izvrsnim Diegom Godinom.

Da Mbappe nije normalan za svoje godine (19), već smo se imali priliku uvjeriti. Osvojio je francusko prvenstvo s dva različita kluba, Monacom i PSG-om, igrao je polufinale Lige prvaka, najmlađi je koji je prvi došao do deset pogodaka u tom natjecanju, ima već 21 nastup za francusku reprezentaciju i postat će drugi najskuplji igrač u povijesti nakon što PSG u nadolazećim tjednima isplati Monacu 180 milijuna dolara.

Ali to nije sve. Mbappe je postao najmlađi igrač koji je postigao dva gola za Francusku u poslijeratnom periodu, protiv Argentine postao je prvi tinejdžer koji je u jednoj utakmici SP-a zabio dva gola nakon Pelea i Svjetskog prvenstva 1958. U njegovoj kratkoj karijeri povijesna postignuća postala su svakodnevna.

''Kylian je napao Argentinu već na samom početku. Bio je opasan cijelo vrijeme, a kad se suočio s odlukom, znao je isporučiti'', rekao je bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger za beIN Sports te nadodao:

''Kada je imao 17 godina i igrao za Monaco, njegovi brojevi bili su nevjerojatni. Učinkovitost mu je na vrhuncu za tako mladog talenta, što dokazuje da će biti među pet-šest igrača koji će uskoro dominirati svijetom.''

Francuski novinar Baptiste Ripart, isti onaj koji je objavio vijest o Griezmannovu ostanku u Atleticu i potpisu Lemara za madridsku momčad, uvjeren je da su Real i PSG postigli dogovor o Mbappeovu transferu u Madrid.

''Ekskluzivno: Real i PSG dogovorili su transfer Mbappea za 272 milijuna eura, a plaćanje će biti izvršeno u četiri rate'', napisao je Ripart na svom profilu na Twitteru.

Kako su se njegove posljednje objave pokazale točnima nakon nekoliko dana, ovu vijest itekako treba shvatiti ozbiljno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider