Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva dana odmora, a onda...

Poznati su svi parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji: Pogledajte tko s kim i kada igra

Poznati su svi parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Završene su sve utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Hrvatska je svog suparnika u četvrtfinalu saznala još u nedjelju, a danas je doznala i s kim će igrati u slučaju da izbori polufinale.

Pred nama su dva dana pauze (srijeda i četvrtak), a onda su u petak na rasporedu prva dva četvrtfinala. Hrvatska i Rusija igraju u subotu utakmicu u večernjem terminu (od 20 sati), a prije nas za polufinale u donjem dijelu ždrijeba bore se Švedska i Engleska.

Sedmo mjesto u četvrtfinalu popunila je Švedska, koja je s minimalnih 1:0 bila bolja od Švicarske. U večernjem terminu Engleska je izbacila Kolumbiju tek nakon jedanaesteraca.

Ove dvije reprezentacije priključile su se Hrvatskoj, Rusiji, Brazilu, Belgiji, Urugvaju i Francuskoj kao preostalim sudionicima u turniru.

Podsjetimo, Hrvatska je četvrtfinale izborila na najdramatičniji mogući način - boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Danska je posustala tek nakon što joj je Danijel Subašić obranio tri jedanaesterca i odveo Vatrene korak bliže ostvarenju sna.

I idući suparnik Hrvatske, Rusija, na isti je način izborio četvrtfinale. Rusi su nakon 1:1 u regularnom dijelu i nakon produžetaka bili bolji od Španjolske preciznijim izvođenjem kaznenih udaraca.

U gornjem dijelu ždrijeba nalazi se paklena četvorka: Belgija, Brazil, Francuska i Urugvaj. Snage će odmjeriti Belgija i Brazil te Francuska i Urugvaj.

Belgija je na čudesan način okrenula Japan u osmini finala. Japanci su vodili 2:0, no na kraju su izgubili 3:2, i to pogotkom u posljednjim sekundama utakmice.

Brazil je uvjerljivom partijom izbacio Meksiko s 2:0, pogocima Naymara i Roberta Firmina.

Prvog dana utakmica osmine finala prvi četvrtfinalist postala je Francuska, koja je u pravoj ljepotici s 4:3 slavila protiv Argentine. Messi i društvo poveli su 2:1, no potom su u razmaku od 11 minuta primili tri pogotka i nisu se uspjeli oporaviti.

Isti dan, kasnije navečer, Urugvaj je s 2:1, s dva prekrasna pogotka Cavanija, izbacio aktualnog europskog prvaka Portugal.

ČETVRTFINALE SP-a

Petak, 6. 7.

16.00 Nižnji Novgorod: Urugvaj - Francuska
20.00 Kazanj: Brazil - Belgija

Subota, 7. 7.

16.00 Samara: Švedska - Engleska
20.00 Soči: Rusija - HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider