Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvatski dio ždrijeba

Švedska uz malo sreće izbacila Švicarsku i izborila četvrtfinale!

Švedska je prošla u prvo četvrtfinale nakon 24 godine.

Galerija Emil Forsberg (Foto: AFP) Švedska - Švicarska (Foto: AFP) Slavlje Švedske (Foto: AFP) +3 Valon Behrami (Foto: AFP)

Nogometna reprezentacija Švedske plasirala se u utorak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva zahvaljujući 1:0 (0:0) pobjedi protiv Švicarske u susretu osmine finala u Sankt Peterburgu. Jedini gol na utakmici postigao je Emil Forsberg u 66. minuti.

Iako je Švicarska u prvom poluvremenu imali veći posjed lopte, bolje prigode imali su Šveđani, a prva im se ukazala u 8. minuti. Toivonen je odlično uposlio Marcusa Berga u šesnaestercu, ali njegov udarac završio je pored gola. Novi pokušaj Berga uslijedio je u 28. minuti, kada je sa 13 metara opalio volej, ali vratar Sommer odlično brani.

Najbolju prigodu Šveđani su imali u 41. minuti. Lustig je ubacio na drugu vratnicu, a veznjak Albin Ekdal ostao sam na pet metara, no njegov šut iz prve odlazi iznad gola.

Švicarci su u prvih 45 minuta složili samo jednu opasnu situaciju. Nakon duplog pasa Džemailija i Zubera sa 14 metara opalio je Džemaili, ali lopta odlazi iznad gola.

Prva prava prigoda u drugom poluvremenu, u 66. minuti, rezultirala je pogotkom. Najbolji švedski igrač Emil Forsberg opalio je sa 17 metara, lopta je okrznula švicarskog stopera Akanjija i prevarivši vratara Sommera završila je u mreži.

Nakon primljenog pogotka Švicarci su navalili na švedski gol i uspjeli su dva puta zaprijetiti. U 79. minuti, nakon kornera, Breel Embolo je pucao glavom, ali Forsberg, koji je stajao uz drugu stativu, zaustavlja loptu. U sudačkoj nadoknadi (90+1) Rodriguez je ubacio na prvu stativu, a Seferovićev pokušaj glavom ide u ruke vrataru Olsenu.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Šveđani su u kontranapadu mogli zabiti i drugi pogodak. Martin Olsson jurio je sam prema švicarskom golu, ali ga je Michael Lang oborio na rubu šesnaesterca. Sudac Skomina prvo je pokazao na bijelu točku, ali nakon provjere na VAR-u vidjelo se da je prekršaj bio nekoliko centimetara izvan kaznenog prostora, pa je Lang dobio crveni karton, a Šveđani slobodan udarac koji je obranio Sommer.

Švedska će u četvrtfinalu 7. srpnja u Samari igrati protiv pobjednika utakmice Kolumbija - Engleska, koja se igra večeras u 20 sati u Moskvi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider