Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon 12 godina čekanja

Engleska srušila kletvu i prvi put u svojoj povijesti nakon jedanaesteraca izborila četvrtfinale SP-a!

Engleska je posljednji četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Englezi slave prolazak u četvrtfinale SP-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Engleska nogometna reprezentacija posljednji je četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je u susretu osmine finala u Moskvi svladala Kolumbiju sa 4:3 nakon boljeg izvođenja 11-eraca. Nakon 90, kao i 120 minuta igre rezultat je bio 1:1. Engleska je povela golom Harryja Kanea, koji je u 57. minuti bio precizan s bijele točke, a na 1:1 poravnao je Yerry Mina u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Bila je to utakmica visokog ritma, puna nervoze, posebice kod Kolumbijaca, ali nogometno vrlo siromašna. Kolumbija bez svog najboljeg igrača, ozlijeđenog Jamesa Rodrigueza, nije bila u stanju kreirati nikakvu ozbiljniju prijetnju.

Tako smo u prvom poluvremenu vidjeli samo jednu prigodu. U 16. minuti Trippier je s desnog boka ubacio na drugu vratnicu, a Harry Kane iz teške situacije glavom gađa iznad prečke.

I u nastavku isti scenarij, loš nogomet i mnogo nervoze. Ipak, u 57. minuti Engleska je povela iz penala. Nakon kornera Sánchez je držao rukama i oborio Kanea, a sudac Geiger pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator bio je Harry Kane, njegov šesti gol na SP u Rusiji, a treći iz penala.

Nakon primljenog pogotka Kolumbijci su preuzeli inicijativu, ali stvorili su samo jednu šansu, i to u 81. minuti nakon greške Walkera. On je poklonio loptu Carlosu Bacci na svojoj polovici, a kontranapad je lošim udarcem završio Juan Cuadrado.

I kad su se Englezi već vidjeli u četvrtfinalu, kolumbijski stoper Yerry Mina, koji je zabio vodeći gol u pobjedi 3:0 protiv Poljske i pobjednički pogodak protiv Senegala, u trećoj minuti sudačke nadoknade zabija za 1:1 i produžetke. Cuadrado je izveo korner, a Yerry Mina glavom pogađa mrežu.

Produžeci nisu donijeli odluku, pa se prišlo izvođenju penala, a tu su više sreće imali Englezi. Kolumbijci su zabili prva tri penala, precizni su bili Falcao, Cuadrado i Muriel, dok su Englezi bili u zaostatku nakon tri serije jer je udarac Hendersona obranio Ospina.

No engleski izbornik Gareth Southgate, koji je bio tragičar u izvođenju penala u polufinalu EP 1996. protiv Njemačke, ipak se na kraju veselio. Uribe je pogodio gredu, a šut Bacce obranio je Pickford, dok su za Engleze precizni bili Trippier i Dier

Engleska je prvi put u povijesti na Svjetskom prvenstvu izborila prolaz dalje boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Nikada do danas nije uspjela slaviti protiv bilo koga....

Engleska će u četvrtfinalu u subotu od 16 sati u Samari igrati protiv Švedske koja je u osmini finala svladala Švicarku sa 1:0.

KOLUMBIJA - ENGLESKA 3:4 (1:1)

KOLUMBIJA: Ospina, Arias (Zapata 116), Mina, Davinson Sánchez, Mojica, Carlos Sánchez (Uribe 79), Barrios, Cuadrado, Quintero (Muriel 88), Lerma (Bacca 61), Falcao.

ENGLESKA: Pickford, Walker (Rashford 113), Stones, Maguire, Trippier, Henderson, Dele Alli (Dier 81), Lingard, Young (Rose 102), Sterling (Vardy 88), Kane.

STRIJELCI: 0-1 Harry Kane (57-pen), 1-1 Yerry Mina (90+3).

SUDAC: Mark Geiger (SAD)

STADION: Otkritje Arena

GLEDATELJA: 44.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider