Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Idemooooo!

Zašto ćete pamtiti gdje ste bili 15. i 16. srpnja 2018. godine

Hrvatska nogometna reprezentacija danas igra finale Svjetskog prvenstva, a bez obzira na rezultat utakmice u ponedjeljak se sprema spektakularan doček jer su Vatreni već ostvarili povijesni uspjeh!

Galerija Trening hrvatskih nogometaša (Foto: AFP)

Hrvatska ne prestaje slaviti ulazak nogometaša u finale Svjetskog nogometnog prvenstva. U nedjelju u 17 sati tisuće navijača okupirat će gradske trgove i ulice diljem zemlje i bodriti izabranike Zlatka Dalića u lovu na naslov svjetskih prvaka.

Pobjeda je nešto čemu se svi nadaju, u što vjeruju, ali kako god završio nedjeljni susret s Francuzima jedno je sigurno - slavlje se nastavlja jer hrvatski nogometaši predvođeni kapetanom Lukom Modrićem ostvarili su povijesni uspjeh.

Bez imalo sumnje prizori zabilježeni na hrvatskim ulicama obilazit će čitavi svijet, a mnogi će do kraja života pamtiti gdje su bili i što su radili 15. i 16. srpnja 2018. godine.

I dok čekamo siguran spektakl, dobro je podsjetiti se na neke činjenice: 

1. U nedjelju ujutro zemlja će se probuditi u danu u kojem će hrvatski nogometaši zaigrati u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Izabranici Zlatka Dalića su već pobjedom nad Engleskom ostvarili povijesni rezultat i nadmašili bronačnu momčad iz 1998. godine. A u nedjelju će u finalu Svjetskog prvenstva na stadionu Lužnjiki u Moskvi učiniti sve da odu i korak dalje i postanu svjetski prvaci.

2. Sigurno je već sada da će trgovi i ulice diljem zemlje u nedjelju biti ispunjeni navijačima koji će bodriti nogometaše na putu prema povijesnom uspjehu. To će učiniti i sretnici koji su osigurali mjesto na stadionu u Moskvi.

A to koliko je bila želja Hrvata da Vatrene bodre uživo pokazuje podatak od petka navečer kada je u 1 sat iza ponoći Hrvatski nogometni savez objavio da je u javnu prodaju pušteno 1.230 ulaznica za finale koje su zatim "planule" u manje od pola sata.

Uoči najvažnije nogometne utakmice u povijesti Hrvatske, veznjak "Vatrenih" Ivan Rakitić je najavio kako će u nedjelju na travnjak stadiona Lužnjiki istrčati 4.5 milijuna Hrvata. "Nema ljepšeg osjećaja nego da si Hrvat. Ovo je za nas povijesna utakmica, ne za nas 22 koliko nas je ovdje, već za cijelu zemlju. Sutra će nas na travnjaku biti 4,5 milijuna" kazao je Rakitić.



3. A tisuće i tisuće ljudi će bez imalo sumnje, bez obzira na ishod finala, dočekati hrvatske nogometaše na spektakularnom dočeku u ponedjeljak. Reprezentacija će u Zagreb sletjeti oko 14 sati, a iz zračne luke prema Zagrebu putovat će u autobusu bez krova kako bi ih svi koji ih dođu pozdraviti mogli dobro vijeti. Trg bana Josipa Jelačića na kojem će zapjevati Zaprešić Boysi, trebala bi nadjetjeti Krila Oluje. Spektakularna slavlja biti će u gradovima diljem Hrvatske.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

U priloženom videu prisjetite se kako je izgledalo slavlje nakon što je Hrvatska pobjedila Engleze!

Za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Iz policije su najavili posebnu regulaciju prometa i vožnje tramvajima u centru grada, a OVDJE možete pogledati detalje i izbjeći gužve.

4. Ono što ne smijete zaboraviti je da će u nedjelju za vrijeme utakmice Hrvatska "stati".

Naime, većina trgovačkih centara diljem Hrvatske u nedjelju će raditi skraćeno kako bi njihovi zaposlenici mogli pratiti utakmicu Vatrenih, a vrata će ranije zatvarati i brojni ugostiteljski obrti.

I u ponedjeljak će mnogi umjesto na posao otići na glavni zagrebački trg.

Premijer Plenković je uoči dočeka zakazanog za ponedjeljak pozvao poslodavce da radnike puste da dočekaju reprezentacije. Ne znamo jesu li poslodavci poslušali premijera ili su odluku donijeli sami, ali mnogi će to i učiniti.

I dok će neki radnicima skratiti radno vrijeme kako bi uživali u spektaklu, drugi će zaposlenicima pokloniti produženi vikend.

Među njima je i Mate Rimac. "Rimac Automobili i Greyp se u ponedjeljak oporavljaju. Uključujući Francuze. Ugodan produženi vikend svima", poručio je Rimac putem Facebooka.

Na doček nogometaša stiže i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja će zatim na Pantovčaku nogometaše i odlikovati.

PROČITAJTE I OVO:

HRVATSKA – FRANCUSKA Prilika za osvetu i povijesni naslov: Vatreni, donesite to zlato!

Pogledajte ludilo u Moskvi, Dario Šarić vodio navijanje, jedan ga navijač polio pivom: ''Možemo biti svjetski prvaci''

Pastir na Velebitu: Pogledajte snimku malenog Luke Modrića koji štapom tjera koze u štalu

Koliko smo dobili Svjetskim prvenstvom: Da smo plaćali ovoliko reklame koštalo bi nas milijarde kuna

A u ponedjeljak, od 10:50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider