Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na trgu bana jelačića

Sve što trebate znati: Ovo su detalji veličanstvenog dočeka Vatrenih u Zagrebu

Hrvatski reprezentativci dobit će spektakularan doček bez obzira na ishod finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brojni građani očekuju su u ponedjeljak na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića na dočeku hrvatske nogometne reprezentacije koja je ostvarila povijesni uspjeh plasmanom u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, za što će ih potom na Pantovčaku odlikovati predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve ljubitelje nogometa da Vatrene dočekaju te glasnim navijanjem pozdrave i na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke dr. Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića, a prema programu poslanom iz njegova Ureda dolazak reprezentacije u zračnu luku očekuje se u 14 sati, a na Trg bana Jelačića oko 14:30 sati.

Od 10:50 specijalna emisija na Novoj TV

U ponedjeljak, od 10:50 sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice protiv Francuske, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Iz policije su najavili posebnu regulaciju prometa i vožnje tramvajima u centru grada:

- ponedjeljak, 16. srpnja u vremenu od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.

- ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,

- ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 12 do 17 sati obustavit će se sav motorni promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, zeleni val Hebrangova-Klaićeva na jugu i Ribnjak-Palmotićeva na istoku,

- ponedjeljak, 16. srpnja u slučaju većeg poremećaja u prometu u kritičnom vremenu obustavit će se i promet svih vozila zelenim valovima Boškovićeva-Hebrangova-Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva-Trenkova-Hatzova u pravcu istoka.

Policija je zamolila građane da u ponedjeljak što više koriste gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a te prigradsku željeznicu HŽ-a.

Vatrene će na Trgu pjesmom dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice "Moja domovina" uz puštanje u nebo tisuće crveno-bijelih balona.

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga "Budi ponosan", a redatelj je Krešo Dolenčić.

Prema najavi iz Ureda predsjednice, Grabar-Kitarović na Pantovčaku će u 17:30 sati uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza uz prigodno obraćanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider