Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Vukovar' na ćirilici

Stigao Mamić, ali i Mourinho: Prije sam bio za Hrvatsku, sad sam za Srbiju!

Zdravko Mamić stigao je na Marakanu uuz jako osiguranje...

 Kako se pripremate za utakmicu godine? Pošaljite nam fotografije navijanja na moj.report@novatv.hr, a najbolje ćemo objaviti.

SVE O UTAKMICI SRBIJA - HRVATSKA

20.25 Zdravko Mamić stigao je na Marakanu uuz jako osiguranje...

20.05 Srpske reprezentativce na Marakani je dočekala Severina. Kada su istrčali na zagrijavanje s razglasa se začula Severina i reklama za sladoled. Marakanom su prolomio gromki zvižduk.

19.50 Poznati su sastavi, Hrvatska će istrčati u sljedećoj postavi: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren – Vukojević, Modrić – Rakitić, Eduardo, Olić – Mandžukić.

Srbija: Stojković - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov - Matić, Fejsa, Tošić, Marković - Đuričić, Mitrović

19. 45 Jose Mourinho: ''Navijat ću za Srbiju zbog Branislava Ivanovića. Prošle godine sam bio uz Hrvate zbog Modrića. Uvijek sam uz svoje igrače - rekao je Mourinho.''

19.40 Jose Mourinho odbacio je tvrdnje da je u Beograd došao zbog srpskih reprezentativaca Lazara Markovića i Nemanje Matića.

“Ne, to apsolutno nije točno, bili bi besmisleno da ih četiri dana posle zatvaranja prelaznog roka dolazim gledati, radio bih to prošle nedjelje”, kazao je Murinho za Alo.

“Moj osnovni razlog dolaska je to što volim velike utakmice, volim nogomet, stalno ga pratim i volim da idem na utakmice reprezentacija i gledam svoje igrače. Sada sam došao gledati Ivanovića, u sljedećem terminu možda odem gledati Belgiju zbog Hazara.“

19.20 Hrvatska momčad je stigla na Marakanu.

18.50 Hrvatska momčad krenula je prema Marakani. Olić i Šimunić su kasnili na okupljanje pa je Alen Bokšić morao po njih u sobe. Autobus s hrvatskim nogometašima prati  neviđeno osiguranje na beogradskim ulicama.

18.45 Predsjednik HNS-a Davor Šuker i Peđa Mijatović dočekali su Mourinha u hotelu Hyatt u Beogradu.

18.20 Jose Mourinho ipak je stigao u Beograd, javlja Tanjug. U Zračnoj luci izbjegao je novinare.

18:00 Na stadionu je već izvješen transparent Vukovar na ćirilici. Postavljen je tako da će se često viđati u prijenosu. Od navijača još nema nikoga...

17:37 Roman Abramovič ipak ne dolazi na utakmicu u Beograd.

17:15 Reporter Dnevnika Nove TV Željko Vela javio se UŽIVO u Vijesti u 17:00 ispred stadiona Marakana. Kaže kako se veće uzbuđenje oko utakmice osjeća u medijima nego u samom gradu.

''Neke posebne euforije nema, rekao bih da je puno veće išćekivanje za ovaj susret u Hrvatskoj.''

16:45 Milojko Pantić je nakon šokiranja cijele Srbije danas bio na ručku hrvatskih i srpskih nogometnih uglednika. Bili su tamo i Ivica Šurjak, glumac Aljoša Vučković, Dejan Stanković,  Damir Vrbanović, Miljenko Sakoman...

16:30 Neugodno iznenađenje dočekalo je navijače Srbije kad su stigli do Marakane. Ulaznice se mogu kupiti jedino u Humskoj, na sobližnjem stadionu Partizana. Očekuje se oko 25 000 navijača na utakmici...

16:05 Za ručkom je Igor Štimac proslavio rođendan. Dobio je tortu, no nadamo se kako će pravi poklon biti bodovi iz Beograda.

15:10 Isto je ponovio i Josip Šimunić dok su igrači bili na kavi: 'Svaka čast. Osiguranje je top. To je primjer za sve druge policije u Europi.''

14:30 Kao što je bilo i predviđeno, hrvatski su nogometaši prošetali ušćem Save i Dunava. Za policiju je lokacija bila idealna iz sigurnosnih razloga i blizine hotela.

''Sjajno smo dočekani u Beogradu, organizacija je odlična. Prošetali smo se malo u okolici hotela, sve je u najboljem redu i sviđa nam se'', prenosi agencija Tanjug izjavu Igora Štimca.

>> 11-orica za Beograd: Štimac kreće s tri napadača?

>> Srbi traže pobjedu nakon koje će reprezentaciji 'sve biti oprošteno'

>> ŽELJKO VELA IZ BEOGRADA: Kad vidite sve ovo, ima li regionalna liga uopće smisla?

Tri prstena osiguranja

Za večerašnji nogometni spektakl, ocijenjen kao događaj visokog rizika, policija će primijeniti sigurnosne mjere u tri prstena, a najviši stupanj bit će od hotela u kojem su odsjeli reprezentativci Hrvatske do stadiona Crvene Zvezde.

"Trasa hotel Hyat-stadion Marakana je prvi prsten i u njemu neće biti dopušteno ni kretanje vozila, niti pješaka", rekao je načelnik policijske uprave Beograda Stevan Bjelić za Radio B92, objašnjavajući da će ukupan broj pripadnika snaga sigurnosti maksimalan i primjeren procjeni sigurnosnog rizika.

Obustavlja se promet zbog prolaska hrvatske reprezentacije

Utakmica počinje večeras u 20:45, ali se očekuje da će hrvatski nogometaši iz hotela stići na stadion već oko 18 sati pa je Beograđanima sugerirano da svoje obveze planiraju računajući da će u tom razdoblju trasa tzv. prvog prstena sigurnosti biti zatvorena za promet svih vozila, uključujući i javni prijevoz.

Za ovu utakmicu je predviđeno da se pusti u prodaju oko 38.000 karata, od koji na sjeveru oko 13.000, ali je policija tražila, a FSS prihvatio, da iz sigurnosnih razloga smanji broj ulaznica za sjevernu tribinu na 8.000, potvrdio je načelnik beogradske policije.

Na stadionu će, osim suca za prekršaje, biti i tužitelj, tako da će se na licu mjesta izricati kaznene mjere izgrednicima, najavili su dužnosnici policijske uprave u Beogradu.

Ponovljeno je upozorenje hrvatskim navijačima da će biti vraćeni sa stadiona pokušaju li ući na utakmicu, uz podsjećanje da je to recipročna mjera koju su dogovorili nacionalni nogometni savezi pa je i utakmica u Zagrebu odigrana bez navijača iz Srbije.(I.Š.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider