Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ajmo Hrvatska!

11-orica za Beograd: Štimac kreće s tri napadača?

Večeras u 20:45 Srbija i Hrvatska igraju na Marakani kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako se pripremate za utakmicu godine? Pošaljite nam fotografije navijanja na moj.report@novatv.hr, a najbolje ćemo objaviti.

Srbija - Hrvatska, tekstualni prijenos od 20:45 na GOL.hr

Hrvatska reprezentacija večeras će pokušati doći do novih bodova u skupini A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Jedan bod donio bi sigurno drugo mjesto, ali ne i siguran plasman u dodatne kvalifikacije. Postoji još uvijek šansa da, ne daj Bože, budemo najgori drugi.

>> Najnovije vijesti o utakmici Srbija - Hrvatska

>> ŽELJKO VELA IZ BEOGRADA: Kad vidite sve ovo, ima li regionalna liga uopće smisla?

>> Veliki posao: Abramovič, Mourinho i Mamić zajedno na Marakani!

Pobjeda i nova tri boda donijela bi priliku da budemo čak i prvi, ali morali bi pobijediti sve do kraja i imati bolju gol razliku od Belgije ili se nadati kiksu momčadi Marca Wilmotsa.

Onaj najgori scenarij, poraz donio bi oluju nezadovoljstva javnosti koji bi Igoru Štimcu donio velike probleme i unio nemir u reprezentaciju koja bi se grčevito borila i za dodatne kvalifikacije.

Tko su 11 'ratnika', kako se izrazio sam Igor Štimac, koji će istrčati večeras na Marakani? Nitko ne zna sigurno, ali su mnogi nakon ovih priprema zaključili sljedeće.

Stipe Pletikosa bit će na vratima. On je bio neupitan, baš kao Darijo, Srna, Vedran Ćorluka i Josip Šimunić o zadnjem redu. Umjesto ozlijeđenog Ivana Strinića, Štimac se vjerojatno neće odlučiti za ljevaka Hrvoja Milića. Ofenzivno je vrlo dobar, ali izbornik želi pojačati obranu s Dejanom Lovrenom.

Ognjen Vukojević vraća se u vezu. Njegovo iskustvo i defanzivne mogućnosti itekako će biti potrebne u bitki s Nemanjom Matićem koji se vraća u srpsku reprezentaciju. Luka Modrić igrat će na svojoj standardnoj poziciji.

Navalu će činiti čak tri napadača, ali vjerojatno u 4-2-3-1 formaciji. Ivan Rakitić i Ivica Olić trebali bi igrati na desnoj odnosno lijevoj strani, dok bi Eduardo napadao vrata domaćina iza leđa Marija Mandžukića.

Vjerojatni sastav Hrvatske:

Pletikosa – Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren – Vukojević, Modrić – Rakitić, Eduardo, Olić - Mandžukić

Hrvatsku protiv Srbije čeka...

Ukupno glasova:

 

SP kvalifikacije Europa
Skupina A
Hrvatska Škotska 0:1
Belgija Srbija 2:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Belgija 7 6 1 0 19
2. Hrvatska 7 5 1 1 16
3. Srbija 7 2 1 4 7
4. Wales 6 2 0 4 6
5. Škotska 7 1 2 4 5
6. Makedonija 6 1 1 4 4
Sljedeće utakmice
6.9. Makedonija Wales
6.9. Škotska Belgija
6.9. Srbija Hrvatska

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider